Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pokémon Go’dan Dünya Kedi Günü’ne Özel 3 Boyutlu Reklam

Pokémon Go’dan Dünya Kedi Günü’ne Özel 3 Boyutlu Reklam

Pokemon Go, Dünya Kedi Günü'nü 3 boyutlu olarak dünyanın en kalabalık kavşağında kutladı.

Geçtiğimiz Mart ayında 2014 yılından bu yana kutlanan Air Max günü nedeniyle Nike’ye ev sahipliği yapan Tokyo’nun en işlek kavşağında yer alan 3 boyutlu reklam panosunun yeni konukları, bu kez Dünya Kedi Günü’nü kutlayan Pokémon Go karakterleri oldu.

 

3D animasyonda Poke toplarından doğa ortamına fırlatılan Pikachu, Meowth, Skitty ve Purrloin karakterleri yer alıyor. 2016 yılında Nintendo tarafından piyasaya sürülen Pokémon Go’yu 2021 yılında 71 milyon kişi oynadı. 90’lı yılların efsane çizgi filminin oyuna dönüşerek dijital dünyayı, dolayısıyla milyonları fethinin hikayesini unutanlar ve merak edenler için Bigumigu arşivinden bir analizle hatırlatalım.

Öte yandan yarattığı etkili gerçeklik algısı nedeniyle son dönemde markalar tarafından sıkça kullanılmaya başlanan 3 boyutlu reklam panoları geniş kitlelerden büyük ilgi görüyor. Yapay zeka ve 5G teknolojisi destekli reklam panoları özellikle Asya’da yoğun olarak kullanılıyor.

Nike Air Max Dev Ekranda

Günde ortalama 200 bin kişinin geçtiği tahmin edilen Tokyo’daki kavşakta yer alan 3 boyutlu reklam panosunun tercih sebebini Nike kampanyasının ekibi “Shinjuku’daki sokakta New York’taki telefonunuzda olduğu kadar etkili olabilecek bir şey yaratmak istedik.” sözleriyle açıklamıştı.

Görseller: Nintendo, Youtube.