Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harold’un İkonik “Zoraki Gülümsemesi” Vodafone Kampanyasında

Harold’un İkonik “Zoraki Gülümsemesi” Vodafone Kampanyasında

Hide The Pain Harold mimi ile milyonların tanıdığı stok fotoğraf modeli András István Arató, Vodafone İtalya kampanyasının yüzü oldu.

Zoraki gülümsemesinin ardındaki acı ifadesiyle sosyal medyada yıllardır dolaşan “Hide The Pain Harold” isimli internet miminin kahramanı András István Arató, bu kez o meşhur yüz ifadesiyle Vodafone İtalya’nın yeni dijital video kampanyasında karşımıza çıkıyor.

Harold her koşulda acısını saklamayı başarıyor

Vodafone’un Happy ismini verdiği oyunlaştırma temelli müşteri sadakat programını tanıttığı videoda Harold karakteri ile karşımıza çıkan ikonik internet karakteri András István Arató, birbirinden rahatsız edici şeylere maruz kalmasına karşın çektiği acıyı, o tanıdık gülümsemesi ile perdeliyor. Klimasız bir ofiste son derece kaotik bir ortamda, kendisine emanet edilen çiçeğe bakmaya çalışırken telefonundan Happy uygulamasına giren Harold, “acıyı sakladığı” ikonik sırıtışı ile izleyenleri de gülümsetiyor.

Peki kimdir bu Harold?

Macaristan’da yaşayan 77 yaşında emekli bir elektrik mühendisi olan “Harold” yani esas adıyla András István Arató, emekli olduktan sonra çıktığı bir tatilde stok fotoğraf sitelerine çalışan bir fotoğrafçı ile tanışır ve fotoğrafçı Arato’ya modellik teklif eder. Yüzlerce kare birden çekilen bu serinin içinde, András’ın o malum yüz ifadesini içeren portreleri de vardır. 

Fotoğraf çekiminden 2 sene sonra portrelerinin Reddit’i kasıp kavuran bir internet mimine dönüştüğünü fark eden András, başta bundan çok utansa da zamanla durumu kabul edip eğlenceye kendisi de dahil olur. Fakat András’ın eşi ve oğlu kendisini bir mim karakteri olarak görmekten pek de hoşnut olmazlar.

 

Görsel: Brobible.com, YouTube