Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektronik Atıklarınızı Geri Dönüştürüp Para Kazanabileceğiniz Reklam Panosu

Elektronik Atıklarınızı Geri Dönüştürüp Para Kazanabileceğiniz Reklam Panosu

Elektronik eşya perakendecisi Currys, elektronik atık getirenlere para ödülü veriyor.

İngiltere’nin en büyük teknoloji perakende markası Currys, Manchester’ın Spinningfields Meydanı’na yerleştirdiği etkileşimli açık hava panosu ile çevreye duyarlı kişileri ödüllendirdiği yeni geri dönüşüm kampanyasını duyurdu.

Currys Cash For Trash

Etkileşimli reklam panolarında yer alan eski elektronik ürünlerden birini alanlar, ürünü bir Currys mağazasına teslim etmeleri koşuluyla en az 5 pound kazanıyor. Cash for Trash adlı kampanya ile marka geri dönüşümü teşvik ederken para kazandırıyor. Ürünleri pano üzerinden alırken yapılan video kayıtları, katılımcıların izni olması halinde Facebook, Instagram, TikTok ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında paylaşılacak. Şirket yetkilileri, bu videolarla geri dönüşüme katkı sağlamanın verdiği olumlu hisleri yansıtmak ve diğer insanlarla paylaşmak istediklerini belirtiyorlar. Atık duvar Manchester’ın ardından önümüzdeki günlerde Londra ve Leeds’te de yerini alacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Currys (@currys)’in paylaştığı bir gönderi

Künye:
Reklamveren: Currys
Ajans: AMV BBDO
CCO: Nicholas Hulley and Nadja Lossgott
Kreatif Direktör: Jeremy Tribe and David Westland
Medya Ajansı: Spark Foundry
PR Ajansı: M&C Saatchi

İngiltere’de her yıl 65 bin ton eskimiş teknolojiyi geri dönüştüren Currys, 2007 yılından bu yana 800 bin ton elektronik atığı çöpten, dolayısıyla çevreyi de bilhassa kurşun gibi toksik atıklardan kurtardı. Birden fazla geri dönüşüm yolu izleyen şirket, eski ancak tamiri mümkün çamaşır makinası, televizyon gibi büyük eşyaları bir hayır kurumu olan The Reuse Network iş birliği ile yenileyerek düşük gelirli ailelerin kullanımına sunuyor. Bilgisayar, cep telefonu gibi eski elektronik cihazları mağazalarında hiçbir ücret almadan tamir ederek yeniden kullanılır hale getiriyor. Öte yandan son yılların en yüksek enflasyonuyla karşı karşıya olan İngiltere’de artan yaşam maliyetleri ile mücadele eden vatandaşlara şirket, fiyat sabitleme, çöp için nakit ve 12 ay gecikmeli ödeme gibi kampanyalarla destek vermeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan 2020 yılı Küresel E-Atık İzleme Raporu’na göre her yıl kişi başı ortalama 7,3 kg elektronik atık üretiliyor. En fazla elektronik atık üreten ülke 7 milyon ton atık ile ABD olurken, onu 6 milyon ton ile Çin, 2.2 ton atıkla Japonya izliyor. Türkiye ise yıllık 503 bin ton atıkla en çok e-atık üreten ülkeler arasında 17. sırada yer alıyor. Elektronik atıkların büyük bir kısmı civa, kurşun, kadriyum gibi hem çevreye hem de insan sağlığına zararlı maddeler içeriyor. Her yıl ortaya çıkan elektronik atığın boyutları göz önüne alındığında, bu konuda atılacak her adım oldukça önemli. Türkiye’de de yakın zamanda gerçekleştirilen Vestel ve Kiralarsın  iş birliği, elektonik atık geri dönüşümünde örnek projelerden biri.

Kiralarsın ve Vestel’den Elektronik Atığa Karşı Kiralama Çözümü

Görseller: Currys, Instagram.