Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kiralarsın ve Vestel’den Elektronik Atığa Karşı Kiralama Çözümü

Kiralarsın ve Vestel’den Elektronik Atığa Karşı Kiralama Çözümü

Kiralarsın ve Vestel iş birliği, kullanıcıların cihazları kiralayarak tasarruf etmesini sağlarken elektronik atıkları azaltmayı hedefliyor.  

Vestel; üretim sürecinden toplumsal yatırımlara, AR-GE çalışmalarından çevre dostu yatırım süreçlerine kadar sürdürülebilirlik adına atılımlar gerçekleştiriyor. İklim krizinin çevresel, sosyal ve ekonomik etkilerine dikkat çeken markanın Kiralarsın ile yaptığı son anlaşma elektronik atıkları da azaltabilecek bir çözüm sunuyor.

Elektronik cihazları satın almaya alternatif bir yöntem

Birleşimiş Milletler’in 2019 yılında yayınladığı bir rapora göre küresel ölçekte her yıl 50 milyon ton ağırlığında elektronik eşya çöpe atılıyor. Bu atıkların yüzde 20’sinden azı geri dönüşüm için toplanıyor. Bu atık sorununu çözmek için satın almak yerine kiralamak hem çevre açısından hem de ekonomik açıdan uygun bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

QNB Finansbank’ın Kurum İçi Girişimcilik Programı mezunu olarak hayata geçen Kiralarsın, bu vizyonu benimseyerek hayata geçirilmiş bir girişim. Oyun konsolları, akıllı telefonlar, fotoğraf makineleri ve çeşitli akıllı ev aletleri sunan Kiralarsın, teknoloji ürünlerini satın almadan önce denemek isteyen kişiler ya da sadece ihtiyacı olduğu dönemlerde bu cihazlara sahip olmak isteyenler için ekonomik açıdan avantajlı bir seçenek oluyor. Bununla birlikte küresel ölçekteki teknolojik atık sorununa çözüm olmak için alternatif bir çözüm üretiyor. Kullanıcılar, ürünleri satın almak yerine kiralayarak daha az elektronik atık üretmiş oluyor ve hızlı tüketim alışkanlığı sonucu kullanıp atılan elektronik cihazların sayısı azalıyor.

kiralarsın

Pilot çalışma sonrası Kiralarsın’da yer alan Vestel ürünleri artacak

Kiralarsın’ın Vestel ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında markanın elektronik ürünlerini belirli bir süre boyunca kiralamak mümkün olacak. Bu yolla doğru kişiye doğru ürünü ulaştırmak ve elektronik atıkların da azaltılması hedefleniyor. İlk siparişten itibaren teslimat süreçlerinin tümünde ortaya çıkabilecek karbon emisyonunu nötrlemek adına çalışmalar yürüten girişim, ürün taşıması sırasında da salınan karbonu hesaplıyor ve ortaya çıkan miktar kadar karbon emisyonunu sürdürülebilir proje destekleri ile nötrlüyor. Vestel ürünleri de sitedeki diğer ürünler gibi karbon nötr bir şekilde kullanıcılara ulaştırılacak.

Kullanıcılar ilk etapta kiralarsın.com üzerinden Vestel teknolojilerinden dikey süpürge, ses sistemi, buharlı ütü ve hava temizleyici gibi ilgi gören teknolojileri kiralayabilecek. İş birliği kapsamında üç aylık pilot çalışmanın ardından ürünlerin sayısının artırılması ve kategorilerin genişletilmesi de planlanıyor.

Görsel: Kiralarsın