Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5G ile Senkronize Piyano Düeti

5G ile Senkronize Piyano Düeti

Vodafone Türkiye, 5G teknolojisinin düşük gecikme hızını aralarında 1.400 kilometre bulunan Haluk Levent ve  “kusursuz kulak” Bager Çalışcı’nın piyano düetiyle gösteriyor.

5G teknolojisi hayatımızı daha akıcı, yaratıcı ve verimli hale getirebileceği bugüne kadar farklı projelerde ve kampanyalarda karşımıza çıktı. Daha düşük gecikme süresi sayesinde eşzamanlı bağlantı teknolojisi sunan 5G ile arada kilometrelerce mesafe olmasına karşın bir dövme sanatçısı uzaktan eş zamanlı olarak dövme yapma imkanı bulabiliyor. Yüzde 99 görme engelli bisikletçi Christos Sandalakis 5G teknolojisi sayesinde tek başına bisiklet sürme deneyimi yaşayabiliyor ya da kas gelişmesi rahatsızlığı bulunduğu için ve tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olan Tunç Genç hayallerini gerçekleştirebiliyor.

5G ile daha yaratıcı bir müzik deneyiminin ele alındığı SXSW 2021’in en keyifli oturumlarından birinde de konuşulduğu gibi bu teknoloji sayesinde konser deneyimleri farklı bir seviyeye çıkabilir. Vodafone Türkiye de 5G teknolojisi sayesinde hayalleri gerçekleştirmenin mümkün olduğunu vurgularken aslında bir yandan da bu teknolojinin müzik alanında nelere imkan tanıyabileceğini de göstermiş oluyor.

5G’nin sunduğu eşzamanlı bağlantı teknolojisiyle kilometrelerce mesafeden piyano düeti

VMLY&R İstanbul tarafından hazırlanan kampanyada, ünlü sanatçı Haluk Levent ve doğuştan görme engelli “kusursuz kulak” Bager Çalışcı 5G teknolojisi üzerinden aralarda kilometreler de olmasına karşın buluşuyor. Bager Çalışcı’nın hayallerini gerçekleştiren reklam filmi aynı zamanda bir müzikal deneyimin 5G ile nereye taşınabileceğini de göstermiş oluyor.

5G’nin sunduğu eşzamanlı bağlantı teknolojisiyle, Haluk Levent İstanbul’da 1.400 kilometre uzaktaki Bager Çalışcı ise Muş’ta piyanonun tuşlarına basıyor ve eş zamanlı olarak “Elfida” isimli parçayı çalıyor. Piyanoyu çok seven ve iyi bir eğitimle başarılı bir piyanist olmak isteyen Bager duyduğu sesleri notaya dökebiliyor. Aynı anda basılan 6 notayı ayırt edebilen Bager’in bu yeteneği “kusursuz kulak” olarak tanımlanıyor.

Yan yana olamasalar da tuşların senkronize bir şekilde her iki tarafta da aynı anda ilerlemesi aslında 5G ile uzaktan yapılan dövme işlemine benziyor. Senkronun bu kadar önemli olduğu alanlarda 5G’nin ne gibi yenilikler sunabileceği bu kampanyalarla ve projelerle daha net anlaşılıyor.

Künye

Reklamveren: Vodafone Türkiye
Reklam Ajansı: VMLY&R İstanbul
ECD: Arkın Kahyaoğlu
Genel Müdür: Burcu Kurtuluş
Kreatif Direktör: Renan Erdener, Erdem Güler
Yaratıcı Grup Başkanı: Cem Yolal, Aybars Gurlu
Reklam Yazarı: Ezgi Etçi, Uğurcan Sezen, Cem Işık
Sanat Yönetmeni: Irmak Hatipoğlu
Grafik: Burak Kirpi, Burak Abbas
Müşteri İlişkileri: Hande Çetin, İrem Gül, Ömer Kılavuz
Dijital İçgörü ve Sosyal Medya Grup Direktörü: Berkant Kuru
Sosyal Medya Yöneticisi: Keremcan Çelikkan, Barış Akbaş, Seda Yılmaz
Ajans Prodüktörleri: Beril Koç, Didem Aydın, Dilesen Şenol
Yönetmen: 2012 – Doğan Tanyer
Müzik: Haluk Levent – Elfida
Fotoğraf: PPR – Bora Sübakan

Görsel: YouTube, Vodafone Türkiye