Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell 5G Teknolojisiyle Engelli Bireyin Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Turkcell 5G Teknolojisiyle Engelli Bireyin Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

The Gang Agency tarafından Turckell için Uluslararası Engelliler Günü kapsamında hazırlanan kampanya Trabzonspor taraftarı Tunç Genç’e futbol deneyimi yaşatıyor.

3 Aralık, 1992 yılında alınan karar sonrası tüm dünyada engelli bireylerin gündelik hayatta karşılaşmış oldukları sorunlara dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul görüyor. Markalar sosyal yaşamlarında zorluklar yaşayan ve hayallerinin önünde engeller bulunan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacı ile kampanyalar düzenliyor. Engelli bireylerin hayata eşit katılımı sağlayacak çözümleri kampanyalarına taşıyarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta uygulamaları ile görme engellilerin hayatını kolaylaştıran Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer projesinin sosyal sorumluluk kampanyasını yazmıştık. Bir diğer bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Turkcell de Trabzonsporlu Tunç Genç’in hayalini gerçeğe dönüştürerek sosyal sorumluluk kampanyalarına bir yenisini ekledi.

Trabzonspor taraftarı Tunç, Alexander Sørloth’u yönlendirdi

The Gang Agency tarafından hazırlanan, #EngelTanımayanlar etiketi ile paylaşılan reklam filmi Tunç Genç’in hikayesinin ailesinin ve öğretmeninin tarafından anlatılması ile başlıyor. Tunç 13 yaşında ve kas gelişmesi rahatsızlığı bulunduğu için ve tekerlekli sandalye kullanmak durumunda. Büyük bir Trabzonspor taraftarı olan ve en büyük hayali futbol oynamak olan Tunç’un hayalleri Turkcell’in 5G teknolojisinin katkısı ile gerçeğe dönüşüyor. Tunç en sevdiği Trabzonsporlu futbolcu Alexander Sørloth hikayenin kahramanının hayallerinin gerçekleşmesine yardımcı oluyor.

5G teknolojisinin sağladığı düşük gecikme süresi hayalleri gerçeğe dönüştürdü

Alexander Sørloth’un kafasına taktığı kamera ve 5G teknolojisi sayesinde sahayı sanal gerçeklik gözlüğüyle anlık olarak deneyimleyebilen Tunç Genç taktikleri ile oyuncuyu yönlendiriyor. 5G teknolojisinin sağladığı düşük gecikme süresi sayesinde talimatları anlık olarak alabilen futbolcu Tunç’un yönlendirmeleriyle Erce Kardeşler’in koruduğu kaleye golü atıyor. Gol sonrası oldukça mutlu olan Tunç’un hayali böylelikle gerçeğe dönüşüyor.

Turkcell’in Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Nara iş birliğiyle hayata geçirdiği projede Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’ne 5G pilot şebekesi kuruldu. Proje için hazırlanan özel yazılım sayesinde futbolcunun kafasındaki kameranın görüntüsü 5G şebekesi üzerinden Turkcell’in Kartal’da bulunan merkezine aktarıldı. 5G hızı sayesinde görüntü düşük gecikme hızı ile Tunç’un sanal gerçeklik gözlüğüne iletildi. Komutlar da 5G destekli telefondan sesli olarak aktarıldı. Turkcell şebeke teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Gediz Sezgin engelli bireyleri hayatın içine daha çok katabilmek için teknolojilerini onların hizmetine sunmaya devam edeceklerini ve yeni çözümler geliştireceklerini vurguladı.

Künye

Müşteri: Turkcell
Müteri Marka Ekibi: Ahmet Yaman, Emre Albayrak, Eylül Tunç
Müşteri Prodüktör: Hakan Pamukçu
Ajans: The Gang Agency
Yaratıcı Yönetmen: Mert Taner
Yaratıcı Ekip: Aybüke Mehralioğlu, Buse Koca, Sinan Gülen
Tasarım Ekibi: Mert Yıldırım, Özlem Dikel, Merve Bıyıklıoğlu
Sosyal Medya Direktörü: Derya Güler
Sosyal Medya Ekibi: Şeyda Atmaca
Marka Ekibi: Aslı Tuzcu
Prodüksiyon Ekibi: Aytunç Demirkaya, Umut Bağoğlu, Vehbi Berksoy, Seda Özdemir
Prodüksiyon Şirketi: Public Film
Yönetmen: Ayberk Ersürmeli
Müzik: 25m2
Post Prodüksiyon: Istanbul Post Production Department
Reklamveren Medya Ekibi: Eda Dilek
Medya Ajansı: Arena Medya

Görsel: YouTube