Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görme Engelli Depremzedeler İçin Konaklama Kampanyası

Görme Engelli Depremzedeler İçin Konaklama Kampanyası

Sosyal girişim BlindLook, görme engelli depremzedeleri onlara evini açmak isteyenlerle buluşturuyor.

Kaotik afet bölgesinde hayata tutunabilmek, engelli bireyler için çok daha zor. Görme engelliler için çalışan sosyal girişim BlindLook bu konuda harekete geçerek bir depremzede konaklama destek kampanyası başlattı. Hem görme engelliler hem de onlara evini açmak isteyenler bu formu doldurarak bu sosyal harekete katılabiliyor.

Bu arada Türkiye merkezli BlindLook hakkında da parantez açayım. Bu sosyal girişim, görme engeli özgürlük tutkunu  Sadriye Görece ve seri girişimci Cihat Ersin Aydın tarafından kurulmuş. Girişim, görme engellilerin yaşamını iyileştirmek için özgürlük teknolojileri geliştiriyor. Google ve Birleşmiş Milletler gibi birçok saygın kurumdan 8 farklı ödül kazanmış.

Kendi misyonunu şöyle açıklıyor: “İletişimin %80 görüntü odaklı olduğu bu dünyada, BlindLook görme engelliler için %100 ses odaklı bir dünya tasarlar. Görme engelli dostu markalar (EyeBrand) yaratarak, sunulan her ürün ve hizmet, BlindLook’un ses özgürlüğü dünyasında görme engelliler tarafından erişilebilir hale gelir. BlindLook, Amazon, Google, Toyota, McDonald’s ve Coca-Cola gibi birçok uluslararası marka ile ortaklık kurmuştur. 285 milyon görme engellinin her bir ferdi özgürce yaşayana kadar çalışmaya devam edecektir.

Kampanyanın ilerleyişini ve BlindLook’un hayata geçirdiği diğer etkileyici işleri buradan takip edebilirsiniz.

Görme engellilere yönelik inovasyon haberlerimize buradan ve şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: BlindLook


Bigumigu Yazarı
| GENEL