Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb’den Depremzedeler İçin Geçici Konut Kampanyası

Airbnb’den Depremzedeler İçin Geçici Konut Kampanyası

Airbnb, Open Homes adlı kâr amacı gütmeyen girişimi kapsamında depremde evsiz kalan afetzedeler için geçici konut kampanyası başlattı.

Airbnb, kriz zamanlarında ihtiyacı olan insanlara konaklama çözümleri sunmak için 2017 yılında başlattığı Open Homes adlı kâr amacı gütmeyen girişimi kapsamında Türkiye ve Suriye’yi etkileyen depremlerde evsiz kalan afetzedeler için geçici konut kampanyası başlattı.

Airbnb, geçici konut kampanyası çerçevesinde yapılan her bağışa eş değer tutarda bir miktarı şirket olarak bağışlayacağını ve 5 milyon dolara kadar yapılan bağışları bu şekilde ikiye katlayarak yardımların etkisini artırmayı hedeflediğini açıkladı.

Bu bağlantı üzerinden toplanan bağışlar, depremde evlerini kaybeden insanlara geçici konut sağlamak için kullanılacak. Ayrıca deprem mağdurlarına konaklama imkânı sunmak isteyenler, bu link üzerinden Airbnb’ye ücretsiz kayıt olarak platform aracılığıyla afetten etkilenenlere yardımcı olabilirler.

Bugüne dek kayıtlara geçen en büyük kasırga olan Sandy Kasırgası sırasında ortaya çıkan evlerin ihtiyaç sahiplerine açılması fikri ile Open Homes girişimini hayata geçiren Airbnb, 2020 yılından bu yana bu projesini kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Airbnb.org çatısı altında yürütüyor. Bu girişimle yakın zamanda Ukrayna’dan ayrılmak zorunda kalan 100 bin kişiye konaklama imkânı sağlandı.

Görseller: Airbnb, Twitter, LinkedIn