Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb’den 100.000 Ukraynalı Mülteciye Ücretsiz Konaklama İmkanı

Airbnb’den 100.000 Ukraynalı Mülteciye Ücretsiz Konaklama İmkanı

Airbnb, 100.000 Ukraynalı mülteciye ücretsiz konaklama imkanı sunacağını açıkladı.

Hatırlayanlarınız olacaktır; Taliban’ın, Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından Airbnb, 20.000 Afgan mülteciye dünya genelinde ücretsiz konaklama imkanı sunacağını duyurmuştu. Hatta yakın zamanda paylaştığı bir raporla, bu misyonu başarıyla tamamladığını vurgulamıştı. Platform yine hızla harekete geçerek 100.000 Ukraynalı mülteciye ücretsiz barınma imkanı sunacağını açıkladı.

Özellikle komşu ülkelerdeki evler mültecilerin barınması için ayrılacak

Afgan mültecilerle ilgili haberde de bahsetmiştim; Airbnb yıllardır evsizleremültecilere ve deprem mağdurlarına yardım ederek bu konulardaki duyarlılığını ortaya koyan kampanyalar yürütüyor. Hatta bu yardımları, kendi kar amacı gütmeyen kuruluşu Airbnb.org üzerinden organize ediyor. Şimdi, ülkesinden kaçan 100.000 mülteciye ücretsiz ve kısa süreli barınma imkanı sunmaya odaklanmış durumda. Bu konaklamalar, Mülteci Fonu bağışçıları ve ev sahipleri tarafından finanse edilecek.

Şirket yaptığı açıklamada şunları söylemiş: “Airbnb’deki Ev Sahiplerinin ve dünyanın dört bir yanındaki misafirlerin, ayağa kalkıp bu büyük çabaya yardımcı olmaya istekli olacağını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde Airbnb, Airbnb’deki Ev Sahiplerinin de dahil olduğu geniş bir topluluğun bu girişimi nasıl destekleyebileceğine ilişkin ayrıntıları paylaşmayı planlıyor.”

Airbnb, gelecekte mültecilere uzun süreli konaklama imkanı sunmak için hükümetlerle de yakın iş birliği içinde çalışacak

Romanya, Polonya, Moldova, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya ve Litvanya dahil olmak üzere bölgedeki çok sayıda ülke Ukrayna’dan mülteci almayı kabul etti. CBS News’in açıklamalarına göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana şimdiye kadar 677.000 mültecinin komşu ülkelere geçti. Bu gelişmeleri göz önüne alan CEO Brian Chesky de Airbnb evlerinde Ukraynalı mültecilerin barınabilmesi için özellikle Polonya, Almanya, Macaristan ve Romanya’daki yetkililerle irtibat kurmuş.

Airbnb, mültecilerin yurt dışındaki yeni yaşamlarına uyum sağlamasına yardımcı olma çabalarını hızlandıracak ve her ülkedeki belirli girişimleri desteklemek için yerel yönetimlerle de iş birliği yapacak. 100.000 mülteciye kısa süreli konut sağlamayı taahhüt eden şirket bununla yetinmeyecek. Her ülkedeki belirli ihtiyaçları en iyi şekilde desteklemek için hükümetlerle de yakın iş birliği içinde çalışacak. Böylece daha uzun süreli konaklamalar sağlamak dahil başka türlü yardımlarda da bulunabilecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Airbnb (@airbnb)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Airbnb