Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb’nin Değişen Seyahat Tercihlerine Odaklanan Güncellemeleri

Airbnb’nin Değişen Seyahat Tercihlerine Odaklanan Güncellemeleri

Airbnb 50’den fazla yeniliğin yer aldığı güncellemesiyle dönüşüm geçiren seyahat kavramını ve farklı gezi deneyimlerini merkezine alıyor.

Pandemiyle birlikte seyahat alışkanlıklarımız da değişti. Önce karantina dönemi ardından yeni çalışma modelleriyle günlük rutinlerimiz ya da tatil planlarımız iki sene öncesinden daha farklı bir noktaya evrildi. Tripadvisor CEO’su Stephen Kaufer’in de Web Summit 2021 oturumunda değindiği gibi evlere kapandığımız dönemin ardından herkes yeniden eskisinden daha da fazla gezmeye ve yeni yerler görmeye can atıyor. Konaklama hizmeti sunan mobil uygulamaların ve internet sitelerinin de bu değişime adapte olmasıyla seyahat tercihlerinde deneyime ve keşfetmeye odaklı planlar ön plana çıkıyor.

Dünya çapında 220 ülkede yaklaşık 6 milyon kayıtlı üyesi bulunan Airbnb de uygulamasına yeni özellikler eklediği güncellemesinin duyurusunda kullanıcıların değişen seyahat alışkanlıklarına ve bu konuda şirketin atmış olduğu adımlara yer verdi. Geçtiğimiz ağustos ayında Taliban rejiminden kaçan 20 bin Afgan mülteciye dünya genelinde ücretsiz konaklama imkanı sunacağını açıklayan Airbnb CEO’su Brian Chesky, son güncellemeyle birlikte gelen yenilikleri paylaştığı duyuruda farklılaşan tercihlerin uygulamada ne gibi avantajlara dönüştüğünü paylaşıyor.

Kısa soluklu kaçamaklar yerini uzun soluklu konaklamalara bırakıyor

Pandemiden önce çalışan insanların çoğu bir ofise bağlıyken uzaktan çalışma ya da hibrit çalışma modellerinin hayatımıza yerleşmesiyle birlikte internet bağlantısı olan her nokta bir çalışma alanına dönüşebiliyor. Bu durum seyahat etme ya da tatile çıkma gibi kavramlara da kendi içinde bir güncelleme getiriyor.

Brian Chesky, insanların artık sadece kısa süreli seyahatleri için sitelerini tercih etmediğini aynı zamanda uzun soluklu rezervasyonlar yaptıklarını belirtiyor. Yani artık gezginler kısa aralıklarla farklı şehirlerde/ülkelerde yaşamayı bir hayat düzeni haline getiriyor. Bu yılın temmuz ve eylül ayları arasında her beş rezervasyondan birinde 1 ay ya da daha uzun süreli konaklamalar bulunuyor. Küresel ölçekte 100 binden fazla ilde/ilçede rezervasyon yapılırken bunlardan 6 bini ilk rezervasyonunu gerçekleştirmiş oldu.

Airbnb’nin sigorta, dil, erişilebilirlik ve esneklik odaklı güncellemeleri

Airbnb son güncelleme ile birlikte erişebilirlikten sigortaya, esnek seyahat seçeneklerinden gerçek zamanlı çeviriye kadar 50’den fazla yeniliği kullanıma sundu.

Yeni çalışma modelleri daha uzun ve daha sık seyahat etmeye imkan tanırken daha esnek planlar yapmaya da imkan tanıyor. Ev sahiplerini ve kiracıları bir araya getiren platform da bu esnekliğe vurgu yaparak rezervasyon aralığını daha da genişletiyor. Konaklama ayarlama seçenekleri 1 yıl öncesine kadar yapılabilirken daha fazla benzersiz konaklama tercihlerinin önü açılıyor. Gezginlerin esnek seyahat tercihleri arttıkça gezmek istediği noktalarda da daha özgür olabiliyor. Yurt dışı tercihleri ön plana çıkmışken dil sorunu ortadan kaldırmak önem taşıyor. Translation Engine teknolojisini uygulamaya taşıyan şirket, 62 dilde gerçek zamanlı çeviri seçeneğini sunuyor ve bu teknoloji sayesinde daha doğru çeviri sunarken yorumlar dahi istenen dile çevrilebiliyor.

airbnb

AirCover ile ev sahipleri için geniş hasar koruması sunulurken 13 yeni erişebilirlik seçeneği ile herkes için uygun evi bulmaya imkan tanınıyor. Örneğin engelli bireyler kendi tercihlerine uygun olarak sadece giriş katı evleri ya da girişinde platform bulunan konaklama alanlarını tek bir tuşla bulabiliyor.

Tabii ki tüm bu yenilikler uzaktan çalışma modelleriyle birlikte gelen yeni seyahat davranışlarını kapsıyor. Dolayısıyla güçlü bir internet altyapısı konaklama için tercih edilecek noktalarda önem taşıyor. Doğrulanmış Wi-Fi hizmetiyle Airbnb ev sahiplerinin internet hızını ilanında paylaşmasına imkan tanıyor. Bu sayede kullanıcılar da seçimlerinde bu filtrelemeyi yapabiliyor.

Brian Chesky’nin yenilikleri duyurduğu konuşmasının tamamını buradan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

Görsel: Airbnb 1, 2, 3