Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell Görme Engelli Çocukların Sinema Hayaline Ortak Oluyor

Turkcell Görme Engelli Çocukların Sinema Hayaline Ortak Oluyor

Turkcell, Hayal Ortağım uygulaması için yayınladığı reklam filminde 13 yaşındaki görme engelli Kerem Aktan'ın hayalini gerçekleştirirken yönetmen hayali kuran diğer görme engelli çocukları teşvik ediyor.

Engelli bireylerin hayatlarını ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalar engellilerin hayata katılmasını sağlıyor. Türk Telekom ve Turkcell gibi iletişim teknolojileri şirketleri engelli bireylerin hayata eşit katılımlarını sağlayacak çözümler üreterek kampanyaları ile bu çözümleri duyuruyor.

Uluslararası Engelliler Günü kapsamında Türk Telekom Türkiye’ye Değer kampanyasını gerçekleştirirken Turkcell Engel Tanımayanlar ile sosyal sorumluluk projesini kampanyasına taşımıştı. The Gang Agency tarafından hazırlanan kampanyada kas gelişmesi rahatsızlığı bulunduğu için ve tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olan Trabzonspor taraftarı Tunç’un hayali gerçekleştirilmişti.

Kerem Aktan ve James Rath film setinde

Turkcell bu sosyal sorumluluk kampanyalarına bir yenisi daha ekledi. Yine The Gang Agency tarafından hazırlanan kampanya da bu sefer 13 yaşındaki görme engelli Kerem Aktan yer alıyor. Kerem ve ABD’li görme engelli yönetmen James Rath bir film setinde bulunuyor. Kerem, James Rath’in de yardımı ile yaşıtlarının oyuncu olduğu kısa bir polisiye film çekiyor.

20 görme engelli öğrenci Sesli Betimleme sayesinde Kerem’in hayaline ortak oldu

Reklam filminin yanı sıra Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği Engelsiz Eğitim projesi kapsamında Ankara’da 20 öğrenci bir sinema etkinliğine katılma fırsatı yakaladı. 20 görme engelli öğrenci Hayal Ortağım’ın Sesli Betimleme teknolojisi sayesinde Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi filmi ile buluştu. Böylelikle CGV Mars Cinema Group desteğiyle gerçekleşen etkinlikte Sesli Betimleme İstanbul dışında ilk defa toplu bir organizasyonda kullanılmış oldu.

Ayrıca Kerem Aktan’ın James Rath’la bir araya gelişinin hikayesini konu alan bir de kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Ankara’da düzenlenen Hayal Ortağım etkinliği 2020 boyunca çeşitli Anadolu kentlerinde devam edecek.

Sesli Betimleme özelliğine Hayal Ortağım uygulamasından ulaşmak mümkün

Sesli Betimleme özelliği filmlerin kişi, mekan veya objeye dair özelliklerini ve diyalogsuz sahneleri sesle tasvir edilmesini sağlıyor. Ücretsiz olan Sesli Betimle özelliğini kullanmak için Hayal Ortağım uygulamasını indirmek yeterli oluyor.

Künye

Reklamveren: Turkcell
Reklamveren Marka Ekibi: Ahmet Yaman, Emre Albayrak, Ebru Çalış
Reklamveren Prodüktör: Hakan Pamukçu
Reklamveren Medya Ekibi: Aslıhan Ahızkal, Dilek Kafalı, Seda Yurteri
Reklam Ajansı: The Gang Agency
Kreatif Direktör: Mert Taner
Yaratıcı Ekip: Aybüke Mehralioğlu
Tasarım Ekibi: Mert Yıldırım, Özlem Dikel, Merve Bıyıklıoğlu

Sosyal Medya Direktörü: Derya Güler
Sosyal Medya Ekibi: Selen Eryılmaz
Marka Ekibi: Aslı Tuzcu
Prodüksiyon Ekibi: Aytunç Demirkaya, Umut Bağoğlu, Vehbi Berksoy, Seda Özdemir
Prodüksiyon Şirketi: Public Film
Yönetmen: Kadircan Kulbay
Müzik: Jingle House
Post Prodüksiyon: Istanbul Post Production Department
Medya Ajansı: Mindshare

Görsel: YouTube