Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Renault Clio’da Klişelere Yer Yok

Yeni Renault Clio’da Klişelere Yer Yok

Renault, 12 Şubat tarihinde Türkiye'de satışa sunulan Yeni Clio modelinin özelliklerini 6 farklı reklam filmi ve kendine özgü koreografisi ile paylaşıyor.

Yeni Renault Clio 12 Şubat tarihinde Türkiye’de satışa sunuldu. Marka, otomotiv sektöründeki iletişim klişelerinden uzak bir kampanya ile yeni modeli müşterilerine tanıttı. Modelinin aynı ölçekteki diğer modellerden farklı olan özelliklerine vurgu yapıldı.

Yeni Clio’da aktif acil fren destek, sürüşe odaklı akıllı kokpit, multisense sürüş deneyimi gibi segmentindeki diğer modellerde bulunmayan özelliklere sahip. Renault, Clio’nun bu özelliklerini vurgulamak için 6 farklı reklam filmi yayınladı. 4129 Grey imzalı reklam filmlerinde kablosuz şarj, 360 kamera, eller serbest park destek, Mutlisense, RS Line, 1.0 Turbo X-Tronic motor ve aktif acil fren destek sistemi özellikleri teker teker vurgulanıyor.

Yeni Clio reklamları için önceden çekilmiş reklam filmleri analiz edildi

Her birinin birbirinden farklı ve karmaşık bir koreografiye sahip olduğu filmler #BENZER5İZ etiketi ile paylaşıldı. Klişeleşmiş reklamların dışına çıkmak için sektördeki daha önceden çekilmiş 362 reklam filmi toplanarak analiz edildi. Vircon Yapay Zeka Arge Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen analizde, klişelerin tespiti için 2 ayrı yapay sinir ağı oluşturuldu. Böylelikle görsel ve işitsel klişelerden uzak 6 farklı reklam filmi ortaya çıktı.

Kendine özgü mini hikayeleri ile Yeni Clio deneyimlerini anlatan reklam filmlerini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Renault
Ajans: 4129Grey