Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Gboard’da Kullanılmak Üzere Karma Emojiler

Google’dan Gboard’da Kullanılmak Üzere Karma Emojiler

Google, Android'de Gboard kullanıcıları için WhatsApp, Messenger, Telegram gibi uygulamalarda kullanılmak üzere karma emoji çıkartmaları hazırladı.

Emojiler insanların kelimeler ile ifade edeceği birçok duyguyu tek ikon kullanarak anlatmasına uzunca bir süredir yardımcı oluyor. Dildeki bu esneklik sayesinde yapılan her aktivite ya da her duygu durumu birkaç emojiyi bir araya getiriyor. Tabii süreç ilerledikçe yeni emojilere de ihtiyaç duyuluyor ve bu doğrultuda her yıl yeni emojiler listeye ekleniyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Unicode Konsorsiyumu 2020’nin yeni emojilerini açıklamıştı. Eklenen 117 yeni emojinin arasında cinsiyet rollerinden kopan emoji seçenekleri bulunuyordu. Google da emojileri çıkartma olarak kullanmak için bir araç olan Emoji Kitchen’ı tanıttı. Emoji Kitchen ile telefonunun klavyesini daha zengin emoji seçenekleri ile renkleniyor.

Google tasarımcıları tarafından özel olarak tasarlandı

Emoji mashup (karma emoji) kavramı, Emoji Mashup Bot Twitter hesabını bilenler için yabancı gelmeyecektir. İki veya daha fazla emojinin birleştirilmesinden ortaya çıkan yeni emojiler ifadelerin çeşitliliğini artırıyor. Örneğin çeşitli gülen yüz emojilerine gözlük, bir hayalete kovboy şapkası, robota gözyaşı damlası eklenebiliyor. Emoji Mashup Bot hesabı geçen yıl ücretsiz bir iMessage sticker paketi yayınlamıştı. 29 farklı emoji Android’de WhatsApp, Telegram ve Gboard için indirilebiliyordu.

Emoji Kitchen tarafından üretilen mashup’lar ise Google’daki tasarımcılar tarafından özel olarak el ile yeniden hazırlandı. Böylece kovboy şapkalı bir emojiye dokunulduğunda gözyaşı ile gülen kovboy, aşık kovboy, yalvaran gözlerle bakan kovbov gibi alternatif emojilere ulaşmak mümkün oluyor.

Gboard Beta üzerinden yeni karma emojileri kullanmak mümkün

Gboard, Google’ın Pixel gibi akıllı telefonlarında artık varsayılan olarak kullanılan bir klavye. Ayrıca kendi kategorisinde de en çok indirilen ilk 50 uygulama arasında yer alıyor. Klavye bugüne kadar 1 milyardan fazla indirilmiş. Bu ek ifadeler Gboard kullanıcıları tarafından Gboard Beta programına katılarak kullanılabiliyor. Emojiler; Gmail, Messenger, Snapchat, Telegram, WhatsApp gibi uygulamalarda çalışıyor.

Görsel: Google