Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Dünya Emoji Günü’nde Tanıttığı Yeni Emojiler

Apple’ın Dünya Emoji Günü’nde Tanıttığı Yeni Emojiler

Apple, muhtemelen Eylül veya Ekim ayı gibi kullanıma sunacağı yeni emoji tasarımlarının ön izlemeleriyle birlikte Dünya Emoji Günü’nü kutluyor.

World Emoji Day (Dünya Emoji Günü) her yıl 17 Temmuz’da kutlanıyor. Apple, 2014 yılından bu yana kutlanan günün onuruna iPhone, iPad ve Mac’lere gelecek emojilerin ön izlemesini paylaştı. Yeni emojilerin yılın ikinci yarısındaki iOS 14.1 veya iOS 14.2 sürümlerinde paylaşılması bekleniyor. Ocak ayında açıklanan Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylanan emojilere dayanarak oluşturulan yeni emoji tasarımları arasında farklı yüz ifadeleri ve saç çeşitleri yer alıyor.

Yeni emojiler sonbahar aylarındaki güncellemeyle gelecek

Sunulacak 70’ten fazla emoji arasında boomerang, ninja, piñata, bubble tea, tamale, madeni para, matruşka bebek ve kunduz gibi farklı kategoriler için yeni eklentiler bulunuyor. Ayrıca kalp ve akciğer gibi organlar da eklenen emojiler arasında gözüküyor.

Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylanan yeni liste cinsiyet açısından daha kapsayıcı olmayı hedefliyordu. Cinsiyetten bağımsız emoji seçenekleri, trans bayrağı ve transseksüel simgesi ile dünyadaki her kesimden ve kültürden insanın kendini ifade etmesi sağlanıyor.

Yeni emoji karakterlerinin İOS 14’e ek olarak iPadOS 14, macOS Big Sur ve watchOS 7’de yer alması bekleniyor. Apple’ın güncellemelerini piyasaya sürüş tarihine bakarsak önceki senelerde olduğu gibi Eylül veya Ekim aylarında güncellemeyle birlikte emojileri de kullanıma sunacak. Şirket, iOS 14 ile Memoji yaratmanın yeni yollarını da tanıtacak. Kullanıcılara daha fazla özelleştirme seçeneği sunarak kendi görünümlerini oluşturmasına izni verecek.

Ocak ayında güncellenen kütüphanenin içinde yer alan 117 emojinin içinde COVID-19 ile doğrudan ilişkili emojiler bulunmuyor. Ancak memojilerde farklı renklerde maske opsiyonu olacak.

Görsel: Apple, emojipedia.org