Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Diesel’den COVID-19 Virüsünü Engelleyebilecek Kot Kumaşı

Diesel’den COVID-19 Virüsünü Engelleyebilecek Kot Kumaşı

Diesel, virüslerin yüzde 99’unun kumaşa yapışmasını engelleyen teknolojisi ViralOff ile antiviral modayı yeni bir seviyeye taşıyor.

COVID-19 virüsünün yakın temas yoluyla yayılma olasılığı daha yüksek olsa da bir nesne üzerinden virüse yakalanmak da mümkün. Dokunulan yüzeyleri sürekli temiz tutmak gerekiyor. Gün içerisinde ellerin en çok değdiği eşyalardan biri de kıyafetler. Pantolonlar bu eşyalar arasında en çok dokunulanlar içerisinde yer alıyor. Diesel ellerin sürekli temas ettiği bu malzemeler üzerinde virüsü engelleyebileceğini iddia ettiği yeni bir denim piyasaya süreceğini söylüyor.

İsveçli kimya şirketi Polygiene ile gerçekleştirilen ortaklık sonucunda ortaya çıkan yenilikçi kumaşlarda ViralOff adlı işlem uygulanıyor. Viral aktiviteyi durdurabilen kumaşlar sayesinde virüslerin yüzde 99’unun kumaşa yapışması engelleniyor. Virüsün iki saat içerisinde kumaş üzerinde tamamen devre dışı kalabileceği iddia ediliyor. Diesel, Polygiene ViralOff’un müşterilerini korumak için kritik bir öneme sahip olduğunu söylüyor. Dünyanın bu hızlı değişimine sorumlu bit şekilde adapte olmaya çalıştıklarını bildiriyor.

ViralOff işlemi uygulanan giysiler 2021’de piyasada

İlk olarak 2000’lerin başlarında geliştirilen polierji, kıyafetlerin vücut kokusuna direnmesine yardımcı olacak bir kimyasal yöntem olarak sunulmuştu. SARS sırasında bu teknoloji geliştirilmeye başlandı. Güncel durumda kumaşa son aşamada uygulanan madde virüsteki anahtar proteinlerle etkileşime girerek virüsün kumaşa yapışmasını engelliyor. ViralOff, virüse karşı korumasına ek olarak sürdürülebilirlik açısından da avantaj sunuyor. Bu işlem sayesinde giysinin kullanım ömrü uzuyor. Daha düşük yıkama gereksinimi olduğu için su ve enerji kullanımında da tasarrufa imkan tanıyor.

Bu Diesel’in ilk anti-viral moda girişimi değil. Haziran ayında marka; koruyucu kalkan teknolojisi, antimikrobiyal ve antibakteriyel işlemlerle güncellenen 2020 Bahar Upfreshing kapsül koleksiyonunu tanıtmıştı.

Polygiene’in ViralOff teknolojisinin yer alacağı tasarımların ise markanın İlkbahar / Yaz 2021 kreasyonunda yer alması bekleniyor.

Görsel: Twitter