Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan El Temizliği İçin Geçilemeyen Reklam

McDonald’s’tan El Temizliği İçin Geçilemeyen Reklam

McDonald’s Rusya, Leo Brunett Moskow imzalı atlanamayan 20 saniyelik pre-roll reklamı ile virüsten korunmada el yıkamanın önemine dikkat çekiyor.

COVID-19 virüsünden korunma sürecine en etkili yönetmenlerin başında ellerimizi sürekli temiz tutmamız gerektiği artık bilinen bir gerçek. Gün içerisinde pek çok noktaya temas eden ellerin temiz tutmak için ise elleri en az 20 saniye sabunla yıkamak gerekiyor. William Gibson tarafından geliştirilen Wash Your Lyrics isimli internet sitesi istediğiniz şarkı ile el yıkama ritminizi eşitleyerek ellerinizi yeterli süre boyunca yıkamanızı sağlıyordu. McDonald’s Rusya ise el yıkama süresine dikkat çeken bir kampanya yayınladı. Leo Brunett Moskow tarafından hazırlanan Unskippable Ad isimli kampanyanın fikri YouTube’da yer alan atlanamayan reklam formatlarından geliyor.

El temizliğine dikkat çeken McDonald’s reklamı 120 milyondan fazla görüntülendi

Pre-roll ismi verilen bu reklamları mutlaka görmüşsünüzdür. 20 saniyeye kadar uzayabilen bu reklamların ortak noktası atlanamıyor oluşu. Reklamı sonuna kadar izlemeniz gerekiyor. McDonald’s Rusya da el yıkama süresine dikkat çekmek amacıyla pre-roll reklamları kullanıyor. 20 saniye boyunca el yıkama sahnesi görünen reklam “20 seconds you can’t skip” sloganı ile paylaşıldı.

Leo Burnett Moskow’un verdiği bilgiye göre 23 Mart’ta Rusya’da yayınlanmaya başlayan Unskippable Ad reklamı şu ana kadar toplamda 120 milyon kez görüntülendi.

Künye

Müşteri: McDonald’s Russia
Pazarlama Müdürü: Tatiana Gura
Pazarlama Yöneticisi: Viktoria Liparteliani
Dijital Müdür: Andrey Baikov
Dijital Yönetici: Ruslan Ledovski
Ajans: Leo Burnett Moscow
Yaratıcı Yönetmen: Evgeny Shinyaev
Hesap Yöneticisi: Viktoria Semikasheva
Sanat Yönetmeni: Ekaterina Trokhina
Metin Yazarı: Daria Tsareva
Medya Ajansı: Starcom
Hesap Müdürü: Tatiana Chyornaya
Kıdemli Medya Planlayıcısı: Vera Konovalova
Dijital Hesap Müdürü: Irina Fattakhetdinova

Görsel: YouTube