Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Almanya’daki Metro Hatları McDonald’s’a Çıkar

Almanya’daki Metro Hatları McDonald’s’a Çıkar

McDonald's, Almanya'daki şubelerinin metroya yakınlığını ve nasıl gidileceğini anlatmak için McStation adıyla metro haritalarını yeniden tasarladı.

Konu yeme ve içme olunca, hizmet vermeye başlamadan önce planlama aşamasında dikkat edilmesi gereken belli başlı kriterler var elbette. Konum olarak nerenin seçileceği de bunlardan birisi. Merkezi yerlere ve ulaşıma yakın olan olan restoran ve kafeler, haliyle daha fazla kişiye ulaşıyor. Almanya’daki bazı şubelerinin metro istasyonuna olan yakınlığını vurgulamak isteyen McDonald’s, bu özelliğini ön plana çıkararak McStation isimli yeni bir reklam kampanyası yayınladı.

McDonald’s Kanada’da geçtiğimiz yıl restoranların yerini gösteren yol tabelaları için logosundaki M harfinin kıvrımlarını kullanmıştı. Hatta bu kampanya ile McDonald’s ve yaratıcı ajansı Cossette Cannes Lions 2018 Outdoor kategorisinde Grand Prix kazanmıştı. Leo Burnett Almanya ve Thjnk imzasıyla oluşturulan McStation kampanyası da restoran konumu içgörüsü açısından benzerlik gösteriyor.

McDonald’s şubelerinin nerede olduğunu ve ulaşımın nasıl gerçekleştirileceğini anlatmak için, şehrin metro ulaşım haritaları McStation adıyla yeniden tasarlandı.

Her istasyon ayrı bir McDonald’s ürünü

Kasım ayında yayınlanan reklam kampanyası, Berlin, Hamburg ve Berlin’deki metro duraklarına yakın McDonald’s istasyonlarına odaklanıyor. McStation şehrin dört bir yanındaki ve özellikle metro istasyonlarına yakın konumlardaki noktalarda açıkhava reklamı olarak yayınlandı. Proje kapsamında Hamburg’daki Merkez İstasyon McFries’a, Berlin’deki Ostkreuz istasyonu bir hamburgere ve Münih’te bulunan Karlsplatz istasyonu ise McChicken’a dönüştü.

Reklam Ajansı: Leo Burnett, Germany, Thjnk, Germany
Baş Yaratıcı Yönetici: Andreas Pauli / Leo Burnett
Baş Yaratıcı Yönetici: Armin Jochum / Thjnk
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Jörg Hoffmann
Yaratıcı Yönetmen: Florian Fehre
Yaratıcı Lider: Marco Sodano
Sanat Yönetmenleri/ İllüstratörler: Gustavo Nardini, Marco Sodano
Müşteri: Susan Schramm

Görsel: Ads of the World