Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Adanın Başka Bir Hikayesi Vardır

Her Adanın Başka Bir Hikayesi Vardır

MVNP imzasıyla yaratılan ve 17 videodan oluşan Hawaii Rooted serisi, adanın yerel kültürünü ve el değmemiş doğal güzelliklerini tanıtıyor.

Hawaii adaları, nesli tükenme tehlikesi altında en fazla yerli bitki ve hayvan türüne sahip takım adalardan birisi. Yerel halkın toprakla ve doğayla olan ilişkisi, ona büyük bir saygı göstermelerine neden oluyor. Duyulan bu saygı yeni kavramların ortaya çıkmasını da sağlıyor. Malama aina fikri de bu örneklerden birisi. Yeral halk arasında toprağı beslemek, saygı duymak anlamına geliyor ve Hawaiililer arasında eski bir kaynak kullanımı ve yönetimi kavramıdır. Adanın doğal güzelliğini ve yerel kültürünü tanıtan video serisi Hawaii Rooted, bu kavrama olan inancı dolaylı bir şekilde izleyicilere aktarıyor.

Hawaiililer için sürdürülebilir kalkınma, geleneksel yaşam tarzlarının bir parçası. Ziyaretçilerin, toprağın işlenmesindeki yerel gelenekleri öğrenmesi için birçok seçenek var. Ekolojik turizm yapmak isteyen gezginler için adaların eşsiz ortamlarını gösteren tarım turları, çiftlikler ve botanik bahçeler bunlardan bazıları.

Hawaii merkezli reklam ajansı MVNP imzasıyla oluşturulan Hawaii Rooted video serisinin son parçası Seeds of Perseverance da diğerlerinde olduğu gibi bir kişi üzerinden ilerliyor. Hawaii’de doğup büyüyen ve ailesi de çiftçi olan Lyndsey Haraguchi-Nakayama, yaşadığı ve büyüdüğü adayı kendi gözünden anlatıyor.

Hawaii’nin kökleri

Hawaii’nin el değmemiş güzellikleri ve drone yardımıyla çekilen görüntüleri ile başlayan video, Lyndsey Haraguchi-Nakayama’nın kendisi ve ailesi üzerinden devam ediyor. Video temel olarak, yetiştirilme süreci oldukça zor olan ve zengin bir nişasta kaynağı olan kalo loí bitkisini konu ediniyor. Nakayama ve ailesi, sıcak olan iklim koşullarında daha verimli çalışabilmek için gece ve gün doğumuna yakın saatlerde tarlaya girmeyi tercih ediyor. Sulu bir ortamda yetişen bitkinin ve tarlanın bakımı için dizlerine kadar çamura girerek çalışıyorlar. Ayrıca adaya düzenlenen ekolojik turlar kapsamında, bitkinin bakımına ilişkin bilgilerde uygulamalı olarak ziyaretçilere aktarılıyor.

Adanın yerel kültürünün ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla MVNP imzasıyla oluşturulan Hawaii Rooted video serisi, şu an için 17 videodan oluşuyor. Çekilen videolar, adanın farklı yerlerinden farklı konulara odaklanıyor. Bazı videolarda yalnızca ada kültürüne ve yerel geleneklere verilirken, bazı videolarda da adanın doğal güzelliğine odaklanılıyor.

Yayınlanan diğer videoları görmek için aşağıdaki videolara göz atabilir, oynatma listesi üzerinden adanın tanıtım kampanyası için çekilen bütün videolarına ulaşabilirsiniz.

Künye:

Reklam Ajansı: MVNP, Honolulu, ABD
Yaratıcı Yönetmen: Vince Soliven
Sanat Yönetmeni: Steven Rogers
Metin Yazarı: Eric Shearer
Yönetici Yapımcı: Jenni Katinszky
Prodüktör: Kelsie Greene
Grup Hesap Yöneticisi: Debbie Tada
Müşteri İlişkileri: Lindsay Schedler
Yönetmen: Bradley Tangonan
Yönetmen, Fotoğraf: Jeremy Snell
Yönetmen Yardımcısı: Fey Bailey
Yapım Şirketi: Shooters
Prodüktörler: Darrin Kaneshiro , Ashley Smith
Kurgu, Montaj: M9
Editörler: Deb Miller , Nick Stone
Ses Tasarımı: Jordain Wallace
Ses: Audiobayt
Renk: Company 3
Bitirme: Mel Matsuoka

Görsel: YouTube