Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsviçre’de Köy Meydanındaki Telefon Tatil Kazandırdı

İsviçre’de Köy Meydanındaki Telefon Tatil Kazandırdı

İsviçre’de pek fazla kişinin bilmediği huzur dolu bir köyü, köy meydanındaki telefonu arayıp yerel halka sormak ve eğer telefona cevap veren çıkmazsa tatil kazanmak.

İsviçre’nin Graubünden bölgesinde bir çok köy var ve bu köyler gerçek anlamda çok sessiz ve sakin… Bu köyler arasında belki de en sessizi Tschlin. Burası o kadar sessiz bir yer ki, köyün ortasında bulunan telefon kulübesindeki telefon her çaldığında 166 nüfuslu köyün dört bir yanından duyuluyor. Bu durumu bir turizm kampanyasına nasıl çevirirsiniz? Pek fazla kişinin bilmediği, sessiz sakin Tschlin köyünden insanları nasıl haberdar edersiniz?

Geçtiğimiz ay, Graubünden Tourism ve Jung von Matt Limmat, Tschlin için 6 günlük bir tanıtım hazırladı ve insanlardan köy meydanında bulunan telefonu aramaları istendi. Eğer köy halkı cevap vermede gecikir ve telefon kapanırsa, arayan kişinin Graubünden tatili ya da başka hediyelerle ödüllendirileceği söylendi.

Kampanya süresince yerel halk günlük rutin hayatlarına devam etti fakat her telefon çaldığında yaptıkları işleri yarım bırakarak telefona cevap vermek için koşturdu. Arayanlar, Tschlin’de telefonun diğer ucundakinin kim olduğunu hazırlanan internet sitesi üzerinden gerçek zamanlı olarak görebildi.

Medyanın da desteğiyle birlikte köye telefon etme kampanyası için 30.000 arama girişimi yapıldı, 4.000 telefon görüşmesi gerçekleşti. Kampanya için hazırlanan reklam filmi 1,5 milyon kez izlendi, siteyi 500.000 kişi ziyaret etti ve toplamda 68 kişi ödül kazandı.

Künye:

Müşteri: Graubünden Tourism
Başlık: “The Village – Phone Promotion”
Ajans: Jung von Matt/Limmat
Üst Yaratıcı Yönetmen: Samuel Christ
Yaratıcı Yönetmenler: Johannes Raggio, Marco Zimmerli
Editör: Alain Eicher
Sanat Yönetmenleri: Lukas Frischknecht, Andrea Klainguti
Çevrimiçi Pazarlama: Matthias Wobrock, Dominik Habermacher
Halkla İlişkiler: Christoph Kinsperger
Ses: Jingle Jungle AG

Görsel: YouTube