Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
93 Yaşındaki Sanatçının Hayat Ve Renk Verdiği Gökkuşağı Köyü

93 Yaşındaki Sanatçının Hayat Ve Renk Verdiği Gökkuşağı Köyü

Duvarlarından yerlerine, rengarenk figürlerle süslü Tayvan’daki Gökkuşağı Köyü, bu halini 93 yaşındaki sanatçı Huang Yung-fu’ya borçlu.

Çin’de yaşanan iç savaş sırasında milliyetçiler Tayvan’a çekilince oluşturulan geçici köyler zamanla kalıcı hale gelmiş. Zaman içerisinde fazla ilgi görmeyen ve kaynak aktarılamayan bu köyler ciddi kentsel problemlerle karşı karşıya kalmış ve bir çoğu yıkılmış. Ancak bu köylerden biri var ki yıkımı bugün 93 yaşında olan bir sakinin büyük çabasıyla engellenmiş: Gökkuşağı Köyü

93 yaşındaki sanatçı Huang Yung-fu; Tayvan, Taichung’daki Gökkuşağı Köyü’nün duvarlarını rengarenk desenlerle boyamaya ve köye bir karakter kazandırmaya 84 yaşında başlamış. Resim yapmayı kendi kendine hayatının sonbaharında öğrenen sanatçının dönüştürdüğü köy şimdilerde bölgenin en büyük turistik yerlerinden biri.

Yung-fu, hala köyü boyamaya devam ediyor, hem de her gün! Az ya da çok her gün yine sokaklara çıkarak, hala gri kalan alanları kendine özgü figürleriyle doldurarak, rengarenk cümbüşüne katıyor.

Görsel; Steven R. Barringer