Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzun Pozlama Gibisi Yok: McDonald’s’tan Işık Hızında Menü

Uzun Pozlama Gibisi Yok: McDonald’s’tan Işık Hızında Menü

McDonald's, DDB ile birlikte Macaristan'daki McDrive'lara trafik çekmek için araba ışıklarını uzun pozladığı ve ikonik ürünlerini fotoğrafladığı açık hava ilanları hazırladı.

McDonald’s hepimizin ya çocuklukta ya da gençlik yıllarında gitmeye başladığı bir yer. Okuldan kaçılan günlerde acıkınca soluğu McDonald’s’ta almışızdır çoğumuz. Ya da İzmirliyseniz bir doğum gününüzü çocukken McDonald’s’ta kutlamışsınızdır. Birçoğumuzun palyaço korkusunu da beslemiştir maskotuyla. Hatta bizim korkularımızı beslemesi Burger King reklamına bile konu olmuştu geçtiğimiz aylarda. Maskotu olsun, Rick and Morty’nin Szechuan sos sevdası olsun bir noktada hep yollarımız kesişiyor onunla. Şimdi de McDonald’s yurtdışındaki arabayla al-götürü McDrive’lara trafik yaratmak için ikonik ürünlerini ışıklarla kutsuyor.

McDrive’la 7/24 McDonald’s Keyfi

İlanlar DDB tarafından, Macaristan McDonald’s için yapıldı. İlandaki görseller uzun pozlama tekniğiyle yaratıldı. İlanda yolda giden arabaların ışıklarından McDonald’s ürünleri oluşturuluyor. İlanların birinde ışıktan bir hamburger diğerindeyse ışıktan bir patates görüyoruz. Sanıyorum bir açık hava ilanı farkla kolanızı da bu ışık menü boyunda alabiliyorsunuz. Bu iki açık hava ilanını da McDrive’ların yakınlarına konumlamışlar ki böylece oradan geçen insanların canı çeksin ve aklına McDonald’s gelsin.

Yapılan görseller gayet şık duruyor. Özellikle hamburger gerçekten normal bir görselindeki birçok detayı düşünülerek uzun pozlanmış. İnceleyince peynir dilimlerini, marulunu, domatesini ayırt edebiliyorsunuz. Keza patates kızartması da aynı şekilde, her bir patates tanesini ayrı ayrı yapmışlar.

Künye:
Reklam veren: McDonald’s
AjansDDB Budapest, Hungary
İllüstrasyon
 / Fotoğraf: Gravy Inc

Görsel: Ads of the World