Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zifiri Karanlıkta Yolları Aydınlatan Açık Hava Panoları

Zifiri Karanlıkta Yolları Aydınlatan Açık Hava Panoları

Arjantinli sigorta şirketi La Caja, uzun yolculuklardaki karanlık ve tehlikeli yolları, reklam billboardlarıyla sürücüler için aydınlatıyor.

Yolculuk yapmak çoğu zaman keyif veren bir şeydir. Dümdüz uzanan yollar, yolda karşılaşılan insanlar, varılacak o yer… Bir de sevdiklerle birlikte yapılıyorsa o yolculuk uzun zaman hatırlanır. Fakat bazı yollar sürücü ve diğer yolcular için güvenli olmayabiliyor. Arjantin’de de bu tür yolların çok olması ve oradan geçen kişiler için bir tehlike taşıması Arjantinli sigorta şirketi La Caja‘nın dikkatini çekiyor ve sürücülerin yolculuğunu iyileştirecek bir kampanyaya TBWA/Buenos Aires ile birlikte imza atıyor.

Karanlık yolları ‘aydınlatan’ billboard

Uzun yola çıkan kişilerin ihtiyacı olan en önemli şeyin, onların yol boyu kendilerini yalnız hissetmeleri, uykularının gelmesi, tehlikeli ve karanlık yollarda otomobil kullanmaları olduğunu fark eden La Caja, yollara yerleştirdikleri açık hava panolarını aydınlatmak yerine o reklam panolarıyla yolu aydınlatmayı tercih etmiş. Böylece sürücü ve araçtaki diğer yolcuların özellikle tehlikeli olabilecek yollarda, ışıklı ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri sağlamış. Reklam filminde uzun bir yola çıktığını anladığımız sürücüyü bu karanlık ve tehlikeli yollardan geçerken görüyoruz önceleri hiç ışık olmayan yolda bir süre sonra La Caja panolarının yolu aydınlatması sayesinde, sürücü daha güvenli ve keyifli bir şekilde yola devam ediyor. Reklam filminin son sahnesindeyse arka koltuğa bakıp gülümseyen sürücünün araçta yalnız olmadığı orada küçük bir çocuğun da olduğunu görüyoruz yani tüm yolculuk boyunca ışık yansıtan açık hava panoları sayesinde güvenli bir yolculuk yapılmış oluyor.

Künye:

Reklam Ajansı: TBWA/Buenos Aires, Arjantin
Reklamveren: La Caja
Yaratıcı Yönetmen: Pablo Bugueiro Bertier
Sanat Yönetmeni: Joaca Camicha
Yönetmen: CLAN
Yapımcı: German Lantini
Editör: Manuel Salomon
Post Prodüksiyon: Seba Lobes
Müzik: Noroeste Musica

Görsel: Vimeo