Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stockholm Underground: Şehrin Gizli Konserleri Panolarda

Stockholm Underground: Şehrin Gizli Konserleri Panolarda

Clear Channel “Stockholm Underground” kampanyası ile konser mekanlarına en yakın dijital reklam panolarını gerçek zamanlı bir bilgi paneline dönüştürdü.

2019 yılında Stockholm’de bir dizi klasik müzik mekanı kapatıldı. Son beş yılda ise her dört mekandan biri çalışmasını durdurdu. Tepki çeken bu gelişmelerin ardından açık hava reklamları şirketi Clear Channel şehrin canlılığını arttırmak ve aslında konserlerin devam ettiğini göstermek adına “Stockholm Underground” isimli bir kampanya hazırladı. Yerel bir müzik rehberi olan kampanya sanatçıları daha az bilinen mekanlarda sahne almaya teşvik ederken şehirde yaşayan insanları da müzik programlarına yönlendirmiş oluyor.

Etkinliğin bilgileri canlı olarak reklam panolarında yer alıyor

Åkestam Holst tarafından hazırlanan kampanya gerçek zamanlı olarak işliyor. Etkinliklerin gerçekleşeceği mekanların ruhuna uygun olması açısından Stockholm metrolarında yer alan reklam panoları kullanılıyor. İnsanlar şehirde yer alan underground (yeraltı) müzik alanlarına davet ediliyor.

Clear Channel internet siteleri, bloglar ve Facebook etkinlikleri gibi çevrimiçi kaynaklardan toplanan verileri insanlar ulaştırmak amacı ile elektronik reklam panolarını kullanıyor. Etkinliğin başlamasına yakın saatlerde panolarda en yakın programın reklamı ve yönlendirmesi yapılıyor. GPS üzerinden belirlenen koordinatlar sayesinde konserin gerçekleşeceği mekana yakın 100 reklam panosunda etkinliğin bilgileri yer alıyor. Reklam panolarında etkinliğin adı, başlamasına ne kadar kaldığı, bulunan noktadan ne kadar uzakta olduğu ve etkinliğin katılım yoğunluğu hakkında veriler yer alıyor.

Clear Channel kampanyayı başka şehirlerde de uygulamayı planlıyor

Clear Channel İskandinavya bölgesi CEO’su Henriette Zeuchner şirketin kentsel bölgelerin doğal bir parçası olduğunu vurgularken şehirleri canlı hale getirmede sorumlulukları olduğunu ifade ediyor. Gerçekleştirmiş oldukları kampanyayı da bunun bir örneği olarak gösteriyor.

Stockholm Underground yerel bir reklam kampanyası olmasının yanında uzun vadede diğer şehirlerde de uygulanabileceği belirtiliyor. Stockholm’de üç hafta boyunca süren kampanyanın devamı için Londra uygun bir şehir olarak gözüküyor. 2007 ve 2017 yılları arasında köklü müzik mekanlarının yüzde 35’in kapanmış olması Londra’yı hedef şehir konumuna getiriyor.

Künye

Müşteri: Clear Channel
Ajans: Åkestam Holst
Müşteri Yöneticisi: Jenny Kaiser
Metin Yazarı Noah Bramme, Daniel Vaccino
Sanat Yönetmeni Andreas Karlsson
Strateji: Hanna Brochs
Halkla İlişkiler: Wilhelmina Douglas
Dijital Ajans: BKRY NoA
Dijital Yapımcı: Alex Picha
Web Geliştirici: Kalle Peterz
Tasarım: Pellen Wegler
Yaratıcı: Lamin Cassama
Görsel Tasarım: Ahmet Özdemir/ Making Waves NoA
3D Grafik: Ahmet Özdemir

Görsel: Vimeo, Åkestam Holst