Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Endüstriyel Tasarımcının Bilinçaltındaki Fantastik Dünyalar

Endüstriyel Tasarımcının Bilinçaltındaki Fantastik Dünyalar

Endüstriyel tasarımcı olarak kariyerini sürdüren Felicia Chiao, geceleri illüstrasyon çizerek zihnini rahatlatıyor.

Kendi fantastik evrenini yaratan çizerler arasında bazı isimler aklımıza kazındı. Örneğin; uzay ormanları, rengarenk kara deliklere ve neon denizler çizen Bang Sangho bana göre yer verdiğimiz en çarpıcı çizerlerdendi. Londra’daki sokak yaşamının yer üstü ve yer altı katmanlarını tamamen hayali bir dünyaya dönüştüren Marija Tiurina ve tuhaf yaratıkların ustası Alex Heywood da unutulmazlar arasında. Bu keşiflerimizin arasına katılan yeni isim ise Felicia Chiao.

Felicia Chiao, iş stresinden illüstrasyon çizerek uzaklaşıyor

Endüstriyel tasarımcı Felicia Chiao, mesai dışında illüstrasyon çalışmaları yapıyor. Chiao’nun favori malzemeleri Copic Marker’lar ve jel mürekkepli kalemler. Hayao Miyazaki filmlerindeki sembolik yaratıkları andıran figürler çiziyor ve her kompozisyonda da benzer yaratıklar tekrar tekrar karşımıza çıkıyor. Yoğun bir duygusallık içeren kompozisyonlarda dengeyi, şeker kavanozundaki sevimli kurtçuk gibi neşeli detaylarla sağlıyor. Düşünmek ve kurgulamak yerine değil bilinçaltından çıkan doğaçlama figürleri tasvir ediyor.

Chiao: “Endüstriyel tasarım, başkaları için problem çözmek.”

Instagram’daki paylaşımları on binlerce beğeni alan çizer, kendini rahatlatmak için çizdiği bu işlerin bu derece ilgi çekeceğini hiç düşünmemiş. İllüstrasyon, Chiao için profesyonel yaşamının karşı kutbunda yer alan bir pratik. Her iki alanda da üretim yapmanın harika bir şey olduğuna ve bir denge yarattığına inanıyor. Chiao’ya göre endüstriyel tasarım başkaları için problem çözmek anlamına geliyor. Dolayısıyla böyle bir amaç taşımadan yaptığı illüstrasyon çalışmaları kendisi için oldukça rahatlatıcı.

View this post on Instagram

The fear.

A post shared by Felicia Chiao (@feliciachiao) on

Felicia Chiao, çizimlerinin baskılarını Society6 üzerinden satışa çıkarmış. Kendisini Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.