Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yollara Fısıldayan Adamdan Yeni Sürücülere Tavsiyeler

Yollara Fısıldayan Adamdan Yeni Sürücülere Tavsiyeler

Think! ve VMLY & R iş birliğiyle çekilen The Road Whisperer, gergin sürücülere yeni bir düşünce tarzı veriyor ve üstlerindeki baskıyı azaltıyor.

Birleşik Krallık yol güvenliğini arttırmak için yürüttüğü Think! projesi kapsamında yeni reklam filmleri hazırladı. The Road Whisperer (Yollara Fısıldayan Adam) çalışması, acemi ve gergin sürücülerin kaza yapma ihtimalini azaltmak için hazırlandı. Trafik kazalarının çoğunluğu dikkat eksikliğinden kaynaklanıyor. Think! tarafından hazırlanan rapora göre, 17-30 yaş arası, sürüş testini geçmiş erkek sürücülerin, yolda sıklıkla güvensiz hissettiklerini özellikle araçta başka yolcular bulunduğu zaman bu güvensizliği gizlemek adına kendinden emin gözükmeye çalıştığını açıkladı.

Kampanya VMLY & R ajansı ve Think! işbirliğiyle hazırlandı. Kampanyanın yaratıcı yönetmenliğini aynı zamanda VMLY & R ajansının başkanı olan Mark Roalfe yaparken yönetmen koltuğunda Ali Ali bulunuyor.

Sürücülerin gerginliğini azaltmayı hedefleyen kampanya

Sürüş testlerinden geçen sürücülerin 5te 1’i ilk senelerinde kaza yapıyor. Gereksiz risk almalarından dolayı gerçekleşen kazalara dikkat çekmek isteyen İngiltere Yol Güvenliği Bakanı Jesse Norman, yola ilk defa çıkan sürücülerin gergin olduğunu ancak bunu itiraf etmekte zorlandıklarını söylüyor.

The Road Whisperer kampanyasında The Big Lebowski filmindeki “The Dude” karakterini andıran bir karakter yer alıyor. Karakter arka koltukta ansızın beliriyor ve sürücüyle konuşmaya başlıyor. Güney Amerika aksanıyla ve kucağındaki gelincikle birlikte kimi zaman uzun yolda seyir halinde olan bir sürücünün arkasında kimi zamanda gece yolculuğuna çıkmış bir şoförün otomobilinde beliriyor. Proje, sürücülerin kendini savunmasız ve gergin hissettiği, kaza oranlarının ve can kayıplarının yüksek olduğu, gece yolculuklarına ve şehirler arası uzun yolculuklara dikkat çekiyor. Sürücülere esprili dille ve zıtlaşmadan yaklaşmayı hedefleyen projede aracı kullanan kişilere meydan okumak yerine onlara yeni bir düşünce tarzı veriyor ve üstlerindeki baskıyı azaltıyor.

Kampanyalar kaza oranlarını düşürüyor

Think! kampanyaları şu zamana kadar; emniyet kemeri, alkollü araç kullanımı ve hız limitinin üstünde araç kullanımı gibi pek çok farklı alanda çalışma düzenledi. Yürütülen kampanyalarla birlikte Birleşik Krallık’ta ölümlü kazalar, son on yılda yüzde 46 oranında azaldı. The Road Whisperer projesi kapsamında hazırlanan reklam filmleri mart ayında sosyal medya platformlarında  gösterilmesinin yanı sıra Night Driving (Gece Sürüşü) filmi sinemalarda da gösterime girecek.

Künye

Ajans: VMLY & R
Yönetmen: Ali Ali
Yaratıcı Yönetmen: Mark Roalfe
Yapımcı: Vanessa Hetherington, Emily Brownlow
Yaratıcı: Sophie Taylor, George Robb
Editör: Filip Malasek
Prodüksiyon Şirketi: Sonny London
Post Prodüksiyon Şirketi: MPC
Kıdemli Müşteri Müdürü: Elliot Duck
Kıdemli Müşteri Yöneticisi: Anastasia Terzeon
Ses Tasarım: Wave Studios
İş yönetimi: Anna Grabtree
Strateji Yönetimi: Jonny Ewles
Tasarımcı: Chris Willis

Görsel: Youtube