Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft ve Volvo Ortaklığında HoloLens’le Otomotiv Dünyasının Yeni İmkanları

Microsoft ve Volvo Ortaklığında HoloLens’le Otomotiv Dünyasının Yeni İmkanları

Volvo, teknolojideki gelişmeleri kullanarak sürücülerin hayatını kolaylaştırmak için HoloLens'i kullanmaya başladı.

Teknoloji bilgisayar ekranlarından çıkıp hayatımızın üzerine eklenmiş bir geliştirme formuna dönüştükçe otomotiv dünyası da üretim süreçlerine bu teknolojileri dahil ediyor. Audi, CAVE çalışmaları içinde araç tasarımına sanal gerçeklik teknolojisini dahil ederek verimlilik artışı sağlamayı amaçlıyor. En güvenli otomotiv markası imajına sahip olan Volvo da Microsoft’un karma gerçeklik (mixed reality) olarak tanımladığı hologram gözlüğü HoloLens‘i mağazalarında kullanmaya başlayacak.

Müşterilerin araç satın alma sürecinde aktif rol alabilecek HoloLens ile aracın iç ve dış tasarımını yakından inceleyebilecek ve farklı renk tercihi gibi detayları etraflıca değerlendirebilecek. Böylece iki kişinin aynı hologram üzerinde işlem yapmasıyla mağazalardaki büyük sergi alanları yerine tek bir noktada sonsuz sayıda hologramı sergilemek de mümkün olacak.

Birçok sürücünün artık araçların kullanma kılavuzlarını okumadığını ve göz ardı ettiğine dikkat çekilirken bu tip görselleştirmelerle araçların tüm özelliklerinin satın alma sürecinde sürücülere ulaşmak hedefleniyor. Henüz test aşamasında olan HoloLens ve Volvo birlikteliğiyle kurgulanmış mağazaların 2016 yılında kullanıcılarla buluşması hedefleniyor.

Görsel; Volvo