Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Yaşamına Yerel Hayvanların Dilinden Stop Motion Taşlama

New York Yaşamına Yerel Hayvanların Dilinden Stop Motion Taşlama

Sihanouk Mariona imzalı kısa film New York'un sosyal yaşam dinamiklerini sinek, fare, sincap gibi şehre adapte olmuş canlıların ağzından anlatıyor.

Modern toplum düzeni ve bireylerin yaşam döngüleri her ne kadar farklılaşmaya ve ayrışmaya çaba gösterse de belirli kalıplar ve yapılar üzerinden ilerlendiği için genellemeler de kaçınılmaz oluyor. Hipster kültürü içinde her bireyin eşsiz olduğu yanılgısı ve buna anti tez olarak her hipster’ın birbirinin aynısı olduğu genellemesi özünde iki kutbu da benzer hale getiriyor.

Dünyanın büyük metropollerinden biri olan New York da bu sterotiplerden ayrışamayarak belirli bölgelerinde belirli kültürlerin hakim olmasına engel olamıyor. Bu genellenmiş sıradanlık da yönetmen Sihanouk Mariona için taşlamalarla dolu bir sahte belgesel (mockumentary) hazırlaması için uygun ortam koşullarını yaratmış. Killerle yarattığı şehir hayvanlarını kullanarak New York, ırk ilişkileri, beslenme alışkanlıkları ve seks gibi toplumun temel rutinlerine yanıtlar veriyor.

They Crawl Amongst Us! isimli stop motion kısa film, birey bazında istemsizce yarattığımız bu alışkanlıkların aslında baştan sonra bir şaka unsuru olarak algılanabileceğini ve toplum içinde yarattığını üstün hislerimizin bir balondan ibaret olduğunu eğlenceli üslubuyla anlatıyor.





Görsel; Vimeo