Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Almanya’daki Rengarenk Bovling Salonları

Almanya’daki Rengarenk Bovling Salonları

Robert Goetzfried, Bowling Alleys adlı dijital fotoğraf projesiyle Almanya’daki bovling salonlarını kayıt altına aldı.

Kalabalıkların bir araya geldiği ihtişamlı mekanlar, fotoğraf sanatıyla ele alındığında ortaya çok etkileyici kareler çıkabiliyor. Chris Forsyth’in büyük şehirlerin metro istasyonlarını fotoğrafladığı The Metro Project adlı çalışması, ona 2015 Yılı En İyi Uluslararası Fotoğrafçı Ödülü’nü kazandırmıştı. Münihli fotoğrafçı ve tasarımcı Robert Goetzfried ise Bowling Alleys adlı projesiyle Almanya’daki bovling salonlarına odaklanıyor.

Bovling salonları ile 80’lere yolculuk

Goetzfried, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru tamamladığı dijital fotoğraf projesinde, Kegel (ya da Kegeln) adlı Alman bovlinginin oynandığı salonlara (Kegelbahnen) da yer vermiş. 60’larda, 70’lerde ve özellikle de 80’lerde Almanya’da oldukça popüler olan Kegel; 9 lobutla, klasik bovlinge göre daha küçük toplarla ve daha kısa kulvarlarda oynanıyor. Şimdilerde bu oyun salonları yalnızca ileri yaştaki insanlar tarafından rağbet görüyor. Dolayısıyla Robert Goetzfried, çocukluğunun bir parçası olan bu gelenek tamamen ortadan kalkmadan önce mekanları kayıt altına almak istemiş ve fotoğraf makinesiyle birlikte tüm Almanya’yı gezmiş. Bu yolculuk fotoğrafçı için bir tür zaman yolculuğu olmuş.

Goetzfried, Bowling Alleys için 40 civarında oyun salonunu ziyaret etmiş. Projenin en zor kısmı, salonların boş olduğu anları yakalamak olmuş. Tam zamanlı bir tasarımcı olarak çalışan Goetzfried, iş çıkışının bovling salonlarının en kalabalık anları olduğundan doğru zamanı yakalamak için beklemek durumunda kalmış.

Robert Goetzfried’ın yeni projelerini Behance ve Instagram profilleri aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti   Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Almanya'daki Bovling Salonları Fotoğraflarla Ölümsüzleşti

Görsel: Robert Goetzfried