Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sundance Film Festivali’nde Kelebekler Uçuşuyor

Sundance Film Festivali’nde Kelebekler Uçuşuyor

Sarmaşık filminin yönetmeni Tolga Karaçelik, yeni filmi Kelebekler ile Sundance Film Festivali'nde World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic ödülünü kazandı.

2015 yılında Sarmaşık en çok konuşulan filmlerdendi. İzleyenler bir tur övdüler, izlemeyenleri ayıpladılar. Başka o tarz denizde geçen filmleri Sarmaşık vasıtasıyla övdük. “Aaaa Tolga Karaçelik kimmiş, ilk filmi miymişler” döndü bir de muhabbetlerde. Sonuç olarak ama 2018’e girdik ve artık o filmin etkisi geçmişti ve Tolga Karaçelik bizleri heveslendiren duyurusunu yapmıştı: “Yeni film çekiyorum, adı da Kelebekler”.

Dünya Galası Sundance Film Festivali’nde, Mart’ta da Vizyonda

Kelebekler, yönetmenin Sundance Film Festivali’nde 2015’teki Sarmaşık’tan sonra burada galasını yaptığı ikinci uzun metraj filmi. Film bu sene bağımsız sinemanın mabedi Sundance Film Festivali’nde Dünya Sinema kategorisinde büyük ödülü kazandı. Aynı zamanda bu film Tolga Karaçelik’in Sarmaşıktan sonraki ilk, genel filmografisinde de üçüncü yönetmenliğini yaptığı proje. Tolga Karaçelik ilk filminde fongogo’dan filmine destek aramışken, bu filminde de Indiegogo’dan filme destek toplamayı denedi.

Kelebekler, birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alıyor. Kelebekler filminde tanıdık simalar oyuncu olarak yer alıyor. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncuları çeşitli rollerde izleyeceğiz. Kelebekler şu an için dünya basının da göz bebeği. Eleştirmenler ve filmi izleyenler filmin çok güzel ve kalpten vuran bir duygusallıkta olduğunu söylüyor.

Sundance Film Festivali’nde büyük ödüller 4 kategoride veriliyor. Bu sene festivalde 123 film yer alıyor. Bu kadar filmin arasından Dünya Film kategorisinde büyük ödül alarak en iyi dörtten biri olmak Tolga Karaçelik’in ağzını kulaklarına vardırmıştır. Kelebekler filminin Türkiye’de Mart’ta vizyona girmesi planlanıyor. Kelebekler dışında bu sene Amerikan Filmi kategorisinde The Miseducation of Cameron, Amerikan Belgeseli kategorisinde “Kailash“, Dünya Belgeseli kategorisinde “Of Father and Sons” filmleri de büyük ödülü aldı.

Görsel: YouTube, Indiegogo