Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes, Venedik ve Sundance Dahil 20 Film Festivalinin Ortaklığıyla YouTube’da Küresel Festival

Cannes, Venedik ve Sundance Dahil 20 Film Festivalinin Ortaklığıyla YouTube’da Küresel Festival

Dünyanın en ünlü film festivalleri YouTube’da “We Are One: A Global Film Festival” adıyla ortaklaşa bir sanal film festivali gerçekleştirecek.

Pandemi nedeniyle dünyanın en önemli etkinlikleri birer birer ertelendi ya da iptal oldu. Bunlardan bir kısmı dijital ortamda gerçekleştirdiği temsili etkinliklerle takipçilerini biraz olsun mutlu etmeye çalıştı. Bunlar arasında SXSW’in Mailchimp ve Vimeo, İstanbul Film Festivali’nin ise MUBI üzerinden gerçekleştirdiği dijital etkinliklere yer vermiştik. Şimdi de tüm sinema tutkunlarını mutlu edecek dev sanal film festivali We Are One: A Global Film Festival var sırada. 

We Are One: A Global Film Festival; Cannes, Venedik, Sundance, Berlin, Londra, Tribeca ve New York gibi dünyaca ünlü 20’yi aşkın film festivali tarafından YouTube üzerinde ortaklaşa gerçekleştirilecek. 10 gün sürecek festival, New York merkezli Tribeca Enterprises tarafından düzenlendi. 

We Are One: A Global Film Festival izleyicileri COVID-19’la mücadele için bağış yapabilecek

We Are One: A Global Film Festival, 29 Mayıs-7 Haziran 2020 tarihleri arasında youtube.com/weareone kanalı üzerinden gerçekleşecek. Programda uzun metrajlı filmler, kısa filmler, belgeseller, müzikaller, komediler ve panel tartışmaları yer alacak. Şu anda organizatörler programda gösterilecek filmleri belirliyor. Her festival, çevrim içi festivalde yayınlayacağı filmleri kendisi belirlemekte. Program, önümüzdeki haftalarda netleşecek ve tüm dünyaya duyurulacak.  

Program ücretsiz olarak izlenebilecek ve herhangi bir reklam içermeyecek. Öte yandan izleyicilerin COVID-19’la mücadele için bağış yapmaları beklenecek. YouTube ve Tribeca Enterprises’ın açıklamasına göre bağışlar, Dünya Sağlık Örgütü’ne ve yerel kuruluşlara aktarılacak. Kanalın sayfasına baktığınızda bağışların şimdiden başladığını ve 800 doları geçtiğini görebilirsiniz. 

Küresel festivalde yer alacak bu festivallerin listesi ise şöyle: Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali, Berlin Uluslararası Film Festivali, Londra Film Festivali, Cannes Film Festivali, Guadalajara Uluslararası Film Festivali, Makao Uluslararası Film Festivali (IFFAM), Kudüs Film Festivali, Mumbai Film Festivali (MAMI), Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, Locarno Film Festivali, Marakeş Uluslararası Film Festivali, New York Film Festivali, San Sebastián Uluslararası Film Festivali, Saraybosna Film Festivali, Sundance Film Festivali, Sidney Film Festival, Tokyo Uluslararası Film Festivali, Toronto Uluslararası Film Festivali, Tribeca Film Festivali ve Venedik Film Festivali.

Bu online festivalin, fiziksel ortamda gerçekleşen festivallerin yerine düzenlenen bir etkinlik olmadığının altı çiziliyor. Bu festivallerin çoğu iptal edilmiş değil, ertelenmiş durumda. Bazılarının ise henüz tarihi gelmedi. Örneğin normalde ağustos-eylül aylarında gerçekleşen Venedik Film Festivali için organizatörler hala 2-12 Eylül dolaylarında fiziksel etkinliği gerçekleştirmeyi planlıyor. Yine geleneksel olarak eylül ayında gerçekleşen Tokyo Uluslararası Film Festivali de yarı fiziksel yarı dijital hibrit bir etkinliği hayata geçirmeyi planlıyor. Cannes ise 2 kez ertelemenin ardından beklemede kaldı ve festival direktörü Thierry Frémaux, fiziksel etkinlik yerine kesinlikle sanal etkinlik koyamayacaklarını duyurdu.

Görsel: YouTube


Bigumigu Yazarı
| GENEL