Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri MUBI’de

İstanbul Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri MUBI’de

İstanbul Film Festivali'nin ödüllü filmlerinden oluşan bir seçki İstanbul Film Festivali Özel programı adı altında 10-21 Nisan 2020 tarihlerinde MUBI’de izlenebilecek.

COVID-19 salgını nedeniyle tüm kültür ve sanat etkinlikleri birer birer ertelendi ya da iptal oldu. Bunlardan biri de İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali. Festivalin yıl içinde ileri bir tarihe ertelendiği 13 Mart’ta duyuruldu. Türkiye ve komşu ülkelerden Köprüde Buluşmalar’a katılan proje ve filmlerin uluslararası sunumlarının ise internet üzerinden 14-17 Nisan tarihlerinde yapılacağı açıklandı. Salgınla ilgili belirsizlik devam ederken festival takipçilerini sevindirecek bir iş birliği hayata geçirildi. İstanbul Film Festivali ve MUBI, birkaç saat önce yaptıkları duyuruyla festivalin ödüllü filmlerinden oluşan bir seçkinin İstanbul Film Festivali Özel programı adı altında 10-21 Nisan 2020 tarihlerinde MUBI’de izlenebileceğini açıkladı. Başka Sinema ve BluTV iş birliğinin ardından bu, bağımsız sinema tutkunlarını sevindiren en güzel haberlerden biri olsa gerek. 

İstanbul Film Festivali’nin son 10 yılındaki ödüllü filmlerden oluşturulan seçki: İstanbul Film Festivali Özel

Son yıllarda Netflix ve benzeri dijital akış platformları popülerlik kazansa da MUBI gerçek sinema tutkunlarının yıllardır bildiği ve vazgeçemediği platformlardan biri. Yılların MUBI kullanıcısı olarak, yeni yükselişe geçen pek çok bağımsız film yönetmenini ben de bu platformda keşfettiğimi söylemeliyim. İstanbul Film Festivali ödüllü film seçkisi için oldukça doğru bir kanal olduğuna sanırım pek çoğunuz katılacaktır. Salgının son bulması uzun sürerse, 39. İstanbul Film Festivali’nin de MUBI üzerinden ya da festivalin kendi internet sitesi üzerinden gerçekleşmesi de pek çoğumuzu şaşırtmayacaktır muhtemelen. Sosyal medyadaki yorumlarda da izleyicilerin bu türden taleplerde bulunduğunu görebilirsiniz.

MUBI’ye yeni üye olacaklara 7 günlük ücretsiz deneme imkanı

Bu cuma yayına girecek İstanbul Film Festivali Özel programında; ulusal ve uluslararası yarışmalarda Altın Lale, Jüri Özel Ödülü ve FIPRESCI ödülü kazanmış filmler yer alıyor. Programda; Tony Manero, Körlük, Faydalı Hayat, Oslo, Mikrofon, İşe Yarar Bir Şey, Ne Yaptın Richard, Şeylerin Boktanlığı, Taş Bebek, Camille Claudel, İmkansızın Şarkısı ve ‘93 Yazı olmak üzere 12 film listelenmiş. Filmlerin detaylarına ve fragmanlarına buradan erişebilirsiniz. İlk kez MUBI kullanıcısı olacaklar için platformda şu anda 7 günlük ücretsiz deneme imkanının olduğunu belirtelim.

Görsel: MUBI


Bigumigu Yazarı
| GENEL