Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Film Festivali’nden 15 Film İnternet Üzerinden İzleyiciyle Buluşuyor

İstanbul Film Festivali’nden 15 Film İnternet Üzerinden İzleyiciyle Buluşuyor

39. İstanbul Film Festivali programındaki 15 yabancı film, yarından itibaren internet üzerinden izleyiciyle buluşacak.

Salgın nedeniyle hem global hem de yerel etkinliklerde erteleme veya iptal kararları alındı. Öte yandan bu etkinliklerin kısmen de olsa dijital ortama taşınması evlerinde karantinanın bitmesini bekleyen kültür ve sanat meraklıları heyecan verici gelişmeler oldu. En geniş kapsamlı dijital etkinliklerden biri de 29 Mayıs’ta başlayacak olan We Are One festivali. Ücretsiz olarak izlenecek bu dijital festival; Cannes, Venedik ve Sundance dahil 20 film festivalinin ortaklığıyla YouTube üzerinden gerçekleşecek. SXSW’in Vimeo ve Mailchimp, İstanbul Film Festivali’nin ise MUBI üzerinden gerçekleştirdiği dijital etkinlikleri de duyurmuştuk. İstanbul Film Festivali bugün bir müjdeli haberi daha duyurarak festival programında yer alan 15 yabancı filmin internet üzerinden gösterime gireceğini açıkladı.

Türkiye’de ilk kez izlenecek 15 filmlik seçki

10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali’nin ertelendiği 13 Mart’ta duyurulmuştu. Bu süreçte sinema tutkunlarından uzak kalmak istemeyen organizasyon; programından Cannes, Venedik ve Berlin film festivallerinden özenle seçilen 15 filmden oluşan bir seçkiyi, 15-29 Mayıs tarihlerinde erişime açıyor.

5 gün boyunca kişisel erişime açılacak filmler, bu süre boyunca her izleyiciye bir filmi başlattıktan sonra izlemek için toplam 30 saatlik süre tanıyor. Gösterimler, Türkçe altyazılı olarak yapılacak ve filmlere yalnızca Türkiye’den erişilebilecek. 15 filmin tamamı için 99 TL’lik bir paket sunulmuş. Tek tek seçip izlemek isterseniz film başına 9TL ödemeniz gerekiyor.

İlk film Burhan Qurbani’nin yönettiği Berlin Alexanderplatz ve bu film yarın 19.00’da gösterime girecek. Diğer filmler ise şöyle sıralanmış: You Will Die at Twenty, Servants, A Bigger World, 5 is the Perfect Number, I was, I am, I will be, Litigante, Swimming Out Till the Sea Turns Blue, My Little Sister, Lillian, Willow, 1982, Walchensee Forever, Martin Eden, Little Girl.

Buradan çevrim içi gösterim programını inceleyebilir ve bilet alabilirsiniz.

Görsel: İKSV


Bigumigu Yazarı
| GENEL