Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
38. İstanbul Film Festivali Stanley Kubrick’i Anıyor

38. İstanbul Film Festivali Stanley Kubrick’i Anıyor

5 Nisan’da başlayacak olan 38. İstanbul Film Festivali, Stanley Kubrick’i ölümünün 20. yıl dönümünde özel bir bölümle ve Otomatik Portakal göndermeli afişiyle anmaya hazırlanıyor.

İstanbul Film Festivali, geçtiğimiz yıl modern nakkaş Murat Palta’nın hazırladığı minyatürlü afişiyle kalbimizi çalmıştı. Bu yıl ise Berlinli sanatçı, fotoğrafçı, yönetmen ve yazar Sebastian Bieniek imzalı nefis bir çalışmayı afişine taşıyarak; ölümünün 20. yıl dönümünde Stanley Kubrick’i anıyor. Festivalin afiş görselleri ve iletişim tasarımı ise TBWA\Istanbul tarafından gerçekleştirilmiş.

“Doublefaced” Alex

Festival afişi, Kubrick’in kült filmlerinden Otomatik Portakal’daki Alex karakterine göz kırpıyor. Sebastian Bieniek afişte, Bieniek-Face adını verdiği yüz boyama ve fotoğraf işlerindeki tekniği uygulamış. Sanatçının bu yaklaşımla hazırladığı Doublefaced, Tripleface, Half-face gibi serileri var. Doublefaced serisi bunlar içinde en tanınmış olanı. Festivalin afişinde de Otomatik Portakal’ın Alex’i, önünde meşhur bıçaklı sütüyle birlikte Doublefaced olarak tasvir edilmiş.

View this post on Instagram

İşte, 38. İstanbul Film Festivali afişi! #istfilmfest ? Bu yıl, İstanbul Film Festivali sinemanın en ikonik karakterlerinden birini afişine taşıyor. Efsane yönetmen Stanley Kubrick’i ölümünün 20. yıldönümünde özel bir bölümle anacak 38. İstanbul Film Festivali, afişinde de Kubrick’in en kült filmlerinden Otomatik Portakal’daki Alex karakterine göz kırpacak. Festivalin afiş görselleri ve iletişim tasarımı TBWAIstanbul ve Berlinli sanatçı, fotoğrafçı, yönetmen ve yazar Sebastian Bieniek iş birliğiyle hazırlandı. Disiplinlerarası işler yaratan Bieniek özellikle insan yüzlerini iki parçaya bölerek iki farklı yüz gibi gösterecek bir illüzyon yarattığı Doublefaced serisiyle tüm dünyada tanınıyor.

A post shared by İstanbul Kültür Sanat Vakfı (@iksv_istanbul) on

5-16 Nisan 2019 gerçekleşecek 38. İstanbul Film Festivali programına buradan göz atabilir, gelişmeleri festivalin Facebook sayfası, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Facebook