Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketi Takip Edebilen Yapay Zekalı Kamera: OBSBOT Tail

Hareketi Takip Edebilen Yapay Zekalı Kamera: OBSBOT Tail

Yapay zekalı kamera OBSBOT Tail, kişisel kameraman ve yönetmen rolü üstlenerek kullanıcıya çekim özgürlüğü vadediyor.

Selfie çekmenin ve özel anlarda özgürce görüntü almanın pratik bir yolu olabilir mi? Akıllı telefonla çekim yapabilen robot kameraman MOTUS, taşınabilir uçan kamera AirSelfie ve yapay zekalı mini kamera Google Clips bu tür durumlarda efor gerektirmeden görüntü almayı sağlayan çözümlerdendi. Yapay zekalı kamera OBSBOT Tail de kişisel kameraman ve hatta yönetmen rolünü üstlenerek özgürce çekim yapabilmeyi vadediyor.

OBSBOT Tail; 4K 60 fps kamera, üç eksenli mekanik gimbal (sarsıntı önleyici) ve 3.5x optik zoom lens ile donatılmış. Kamera, yapay zeka sayesinde önceden belirlenmiş bir nesneyi takip edebiliyor. Aksiyonu takip etmeye ve kadraj belirlemeye dair farklı çekim modları da sunuyor.

Mod seçimi yap, çekimi Obsbot Tail’e bırak

Çinli teknoloji girişimi Remo Technology, kameranın Kickstarter kampanyasında hedeflediği fona erişmesinin ardından cihaza Pet Pal adlı yeni bir mod daha ekledi. Bu özellik sayesinde kamera evcil hayvanları tanıma ve takip edebilme yeteneğine sahip oldu. Bu sayede siz yokken tüylü dostunuzun evde neler yaptığını da kendi kendine kaydedebiliyor.

Yapay zeka sayesinde kullanıcılar kameraya, fotoğraf çekme gibi eylemler için hareketle kontrol komutları ekleyebiliyor. Kulanıcı mobil uygulamanın aracılığıyla, hangi türde nesnelerin yok sayılacağını, hangilerinin takip edileceğini seçebiliyor. Kamera, düşük güç tüketimi ile güçlü işlem yapabilen bir HiSilicon Hi3559A çiple donatılmış. Ayrıca HDR10 video ve renk düzeltme için 3D Lookup Tables desteği sunuyor. Time-lapse modu ve görüntü düzenleme uygulaması da bonus.

Gimbal kullanılarak takip edilemeyen hareketler için, kameranın hareket etmesini sağlayan tekerlekli bir kamera taşıyıcı aksesuar devreye giriyor. Böylece kamera konuyu/nesneyi önceden belirlenmiş bir yol üzerinde otomatik modda takip edebiliyor.

Remo Technology ekibi, hareketi tam anlamıyla yakalayabilen bir kamera tasarlamak için düzinelerce dans grubu, sokak sporcularıi ve vlogger ile birlikte çalışmış. Böylece gelişmiş çekim tekniklerini herkes için bir düğmeye dokunarak kolayca erişilebilir hale getirmeyi hedeflemişler.

Görsel: Kickstarter