Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanatsal QR Kodları

Sanatsal QR Kodları

Reddit kullanıcısı nhciao, çalışmalarında ControlNet, Stable Diffusion ve QR kodlarının hata düzeltme özelliklerine dayalı bir görüntü sentezleme tekniğini kullanıyor.

Geçtiğimiz salı günü, nhciao adlı bir Reddit kullanıcısı bir dizi sanatsal QR kodu yayınladı. Stable Diffusion yapay zeka görüntü sentezi modeli kullanılarak oluşturulan bu çalışmalar, tıpkı işlevsel QR kodları gibi akıllı telefon kameraları tarafından algılanabiliyor. Çalışmalar, anime ve ukiyo-e gibi Uzak Doğu sanatına ait stilleri yansıtıyor.

Bu QR kodları çalışıyor!

Twitter’daki yorumlara bakıldığında, yapay zeka ürünü karmaşık tasarımların ve desenlerin varlığına rağmen, hem iPhone hem de Android’deki akıllı telefon kamera uygulamalarının bunları işlevsel QR kodları olarak okuyabildiği görülüyor.Telefonunuz bu QR kodları algılamadıysa kamerayı görüntülerden biraz daha uzağa çekmeniz tavsiye ediliyor. Android kullanıcısı olarak ben telefonumu yaklaşık 30 cm uzakta tutarak QR kodlarını sorunsuz bir şekilde okutabildim.

ControlNet for QR Code
by u/nhciao in StableDiffusion

Stable Diffusion, metinlerden görüntü üretebilen geçen yıl piyasaya sürülmüş yapay zeka destekli bir görüntü sentezleme modeli. Reddit kullanıcısı, kodları oluşturmak için kullandığı tekniği İngilizce olarak detaylandırmamış. Ancak Reddit paylaşımının başlığına (“QR Code için ControlNet”) dayanarak yapılan yorumlarda; farklı tarzlarda sonuçlar yaratmak için şartlandırılmış birkaç özel Stable Diffusion ControlNet modelini eğittiği tahmin ediliyor. Daha sonra, mevcut QR kodlarını Stable Diffusion yapay zekalı görüntü oluşturucudan geçirerek ve bu sırada QR kodunun veri konumlandırmasını korumak için ControlNet’i kullanarak, muhtemelen yazılı bir istemle görüntü sentezlemiş.

Sanatsal QR Kodları

Görsel: nhciao