Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekalı Üçüncü Göz: OrCam MyMe

Yapay Zekalı Üçüncü Göz: OrCam MyMe

Üçüncü göz olarak çalışan yapay zekalı OrCam MyMe, yeni tanıştığınız kişilerin yüzünü hatırlatırken, hayatınızı planlamanızı sağlıyor.

İş hayatında ve gündelik yaşamda insanlarla bir araya gelip yeni ilişkiler kuruyoruz. Yeni tanıştığımız kişilerle tekrar bir araya geldiğimizde de isimlerini hatırlamak kimi zaman çok güç olabiliyor. Bu özellikle hafızası zayıf olan kişiler için zorluklar yaratan bir durum. Beraberinde iş hayatının getirdiği tempo, zaman yönetimi kavramına gösterilmesi gereken özenin artmasına neden oluyor. İnsanlarla olan iletişimi daha sağlıklı bir şekilde yürütebilmenin önemine odaklanan iki kurucu ortak; Amnon Shashua ve Ziv Aviram tarafından geliştirilen OrCam MyMe, tam da bu nokta da ortaya çıkıyor. Daha önce karşılaştığınız birinin yüzünü gördüğünde adını, birlikte ne kadar zaman geçirdiğinizi ve ne iş yaptığını hatırlamanız için otomatik olarak bildirim gönderen ürün, Kickstarter üzerinden hedeflediği 39.800 doları kısa sürede aştı. Proje şu anda 54.528 dolar destek topladı ve 28 gün daha fonlanmaya devam edecek.

İkinci beyin, üçüncü göz olarak tanımlanan OrCam MyMe, yeni tanıştığınız kişileri tarayarak sonraki görüşmelerde hatırlamanıza yardımcı oluyor. Bluetooth aracılığıyla akıllı saat ve akıllı telefona bağlanarak yeni tanıştığınız kişinin kartvizit bilgilerini otomatik olarak kaydedip düzenleyebiliyor, çevrimiçi arkadaşlarınızla bağlantı kurabiliyor ve görüştüğünüz kişilerle zaman yönetiminizi uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Ayrıca 13 megapiksellik bir kamerası ve 17,2 gram ağırlığı olan OrCam MyMe, minimalist ve şık görünen bir tasarıma sahip. Üzerinde bulunan klips yardımıyla ve hafifliği sayesinde de giysilerinizdeki varlığını hissetmeden taşımanıza ve gündelik aktivitelerinizi büyük bir rahatlıkla yerine getirmenize olanak sağlıyor.

Akıllı telefon üzerinden uygulama aracılığıyla yönetilebilen OrCam MyMe, ürün açıklamasında gizlilik konusundaki hassasiyetlerine de vurgu yapmayı ihmal etmiyor. Hiçbir görüntü, ses veya video kaydetmemenin yanı sıra, tanıştığınız kişileri hatırlamanız için gösterilen görselleri bulanıklaştırıyor. Bunun dışında bir görsel kaydı yapmayan OrCam MyMe, profil görseli olarak aldığı fotoğrafı da hiçbir bulut servise yüklemiyor.

Görsel: Kickstarter