Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aileye ve Yakın Arkadaşlara Özel Paylaşım Alanı: Huddle

Aileye ve Yakın Arkadaşlara Özel Paylaşım Alanı: Huddle

Videolu mesajlaşma uygulaması Huddle, kullanıcının gerçek anlamda yakın hissettiği insanlarla daha samimi ve güvenli bir şekilde paylaşım yapabilmesine imkan tanıyor.

Akıllı telefon bildirimlerinden zaman zaman hepimiz usanıyoruz. Hatta akıllı telefonu kullanmayı bırakmak isteyenlerin sayısı da az değil. Ancak özellikle ailemizle ve yakın arkadaşlarımızla olan iletişimimizden fedakarlık yapmak istemiyoruz. Düşünsenize salgın başladığı andan itibaren onlarla en temel bağlantı aracımız akıllı telefonlardı. Peki mevcut uygulamaların yarattığı kirlilikten kaçıp sadece yakınlarınızla daha kaliteli paylaşım yapabileceğimiz bir platformu kullanır mıydınız? Cevabınız evetse, Huddle ilginizi çekebilir.

huddle

Günlük yaşamın yoğunluğu, aileyle olan iletişimi azaltmasın

Aslında daha önce bu tür uygulamalar yapıldığına şahit olduk. Şimdiye kadar çok tutan ve yaygınlaşan bir örneğini vermek ise zor. Çoğumuz hala WhatsApp gibi mevcut anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinde aile gruplarımızla iletişimi sürdürüyoruz. Ancak kabul etmek lazım, özellikle arkadaşlarıyla ve aileleriyle olan ilişkilerine önem verenler için Huddle’ın sundukları çok daha cazip görünüyor. Bu uygulama her şeyden önce bir mesajlaşma uygulamasının ötesinde sosyal ağlarda olduğu gibi bir akış sunuyor. Bu nedenle “yeni bir sosyal ağ” olarak da bahsediliyor bu uygulamadan.

Huddle, gizlilik ve güvenlik konusunda iddialı

Huddle ile spontane sohbetler yapabiliyor ve sevdiklerinizin gerçekten nasıl olduğunu daha yakından görebiliyorsunuz. Ailenizin ve arkadaşlarınızın yanı sıra isterseniz iş arkadaşlarınızla da bağlantı kurmak için kullanabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar kişiyi davet etme hakkınız var. Videolar 24 saatin sonunda kayboluyor ve kaybolmadan önce herkes birbirinin videolarını görüntüleyip yanıtlayabiliyor.

huddle

Uygulamanın en iddialı yönlerinden biri de gizliliğe ve güvenliğe önem vermesi. Kullanıcı verilerinin başka amaçlar için kullanılmadığını açıklamışlar. Kullanıcıya reklam göstermiyorlar veya yabancı birinin onun içeriklerini görmesine izin vermiyorlar.

Nalden: Sosyal medyayı yeniden tasarlıyoruz

Huddle’ın arkasındaki isim WeTransfer’ın kurucularından olan Hollandalı girişimci Nalden. Kendisi açıklamalarında Hudde’ı “sosyal medyayı aktif olarak yeniden tasarlıyoruz” şeklinde tanıtıyor. Bunun anlamın da daha gerçek ve istemli bir iletişim olduğunu vurguluyor. Başka bir deyişle, kimi ne zaman kimlerle paylaştığımızı bilerek daha samimi bir bağ kurmanın yolu olarak bu uygulamayı gösteriyor. Ayrıca 87 yaşındaki büyükannesinin Huddle’ı iPad’inde test ettiği anları da paylaşmış. Uygulama yeni ürünleri keşfetme ve paylaşma amaçlı platform Product Hunt’ta da övgüler alıyor. Uygulama şu an için yalnızca App Store’da mevcut. Çok yakında Google Play’deki yerini de alacak.

huddle

Görsel: Huddle