Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sweet Tooth’un Hibrit Bebekleri Gerçek Olsaydı

Sweet Tooth’un Hibrit Bebekleri Gerçek Olsaydı

Netflix yarı insan, yarı hayvan olarak doğan bebeklerin konu edindiği Sweet Tooth dizisinin tanıtımı için insan/baykuş karışımı bir hibrit bebeği Los Angeles'ta gezintiye çıkarıyor.

Kanadalı yazar Jeff Lemire’nin (DC Comics) aynı adlı çizgi romanından uyarlanan ve Netflix tarafından yayınlanan yeni fantastik dizi Sweet Tooth 4 Haziran’da izleyici ile buluştu. Bebeklerin yarı insan yarı hayvan olarak dünyaya geldiği bu dünyada bir yaşam mücadelesi veriliyor. Melezlerin ortaya çıkmasından sonra yaşanan karmaşada azınlık duruma düşen hibrit çocukların mücadelesini anlatan dizi, yıkımın eşeğine gelen dünyada yaşananları konu ediniyor.

Los Angeles sokaklarında insan/baykuş karışımı bir bebek

Netflix, Sweet Tooth dizisinin tanıtımında hibrit çocuk senaryosunu gerçek hayata uyarlıyor ve sokaktaki insanların nasıl tepkiler verdiğini eğlenceli ve merak uyandırıcı bir şekilde gösteriyor. Yarı insan, yarı hayvan olarak doğan melez bebeklerin gerçek dünyada nasıl karşılanacağını görmek isteyen platform, Los Angeles’ta bir sokak gezintisinde bu deneyime odaklanıyor. Annenin bebek pusetinin içinde yer alan insan/baykuş karışımı bebeği gezdirmesi sırasında insanların vermiş olduğu tepkiler kameralara yansıyor. Tabii ki ilk olarak herkesin aklına bu bebek gerçek mi sorusu geliyor. Böyle hissetmedeki en büyük faktör ise bebeğe yapılan makyajın ve kanatların ustalıkla eklenmiş olması.

Şaşkınlık ifadesi herkes için geçerli olsa da kimileri bu durumu yadırgamıyor bazıları ise bu durumun kıyamet alameti olduğunu düşünüyor (tıpkı dizide olduğu gibi). Ayrıştırmanın ve ötekileştirmenin sınırları zorladığı böylesine bir dönemde yaşça daha büyük olan insanlar yaşanan duruma daha şüpheci ve çekinken bakıyor. Küçük çocukların ve insan/baykuş karışımı bebek ile aynı yaşlarda olan diğer bebeklerin verdikleri tepkiler ve konuşmalar ise sadece hibrit çocuk özelinde değil ilerleyen zamanlardaki daha anlayışlı ve eşitlikçi bir toplum için umut verici oluyor.

Viral videonun altında ise uçarı işleriyle bilinen ajans ve viral pazarlama şirketi WholsTheBaldGuy imzası bulunuyor. Ajansın kurucusu Michael Krivicka, Twitter’da yaptığı paylaşımda videonun bir haftalık sürede Facebook’da 30 milyondan fazla, Tiktok’ta ise 15 milyondan fazla izlenmeye eriştiği bilgisini paylaşıyor. Ajans, Warframe çevrimiçi oyunun tanıtımı için hazırladığı set ile oyun içerisindeki Opticor silahının bir modelini New York sokaklarına taşımış ve aksiyon dolu bir deneyim sunmuştu.

Künye

Müşteri: Netflix
Ajans: WholsTheBaldGuy