Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâyla Üretilen Mini Dizi: Fully Loaded

Yapay Zekâyla Üretilen Mini Dizi: Fully Loaded

Amsterdamlı ajans awesomenessness tarafından yaratılan "Fully Loaded", yapay zekâyla üretilen ilk mini dizi olarak bugün Cannes Lions'da tanıtıldı.

Fully Loaded‘ın tanıtım filmi, geleceğin haberlerde göründüğü kadar kötü olmadığı, aslında oldukça harika olduğu mesajıyla konuya giriş yapıyor. Verimli reform, savaş olmayan ve suç işlenmeyen bir ortam ve evrensel temel gelirin olduğu ütopik bir dünya tasvir ediliyor. Suburbia isimli bu ütopyada, her işi yapay zeka ve robotlar hallediyor. Dolayısıyla kimsenin yapacak bir işi yok ve herkesin bolca boş zamanı var. Bir amaç arayışında olan aile babası Gregg bir anlatıcı olarak izleyiciye 2123 yılının Suburbia’sını tanıtıyor. Gregg ailesini, arkadaşlarını, evini, çevredeki fütürüstik mimariyi ve akıllı cihazları anlatarak yaşadığı dünyanın kapılarını aralıyor.

“Fully Loaded” tanıtım filmi, Cannes Lions’da, ArtClass ve OpenAI tarafından bu sabah gerçekleştirilen AI Live etkinliğinde ilk kez izleyiciyle buluştu.

Ütopik bir dünyada, sıradan bir yaşamın sıra dışı komedisi: Fully Loaded

Fully Loaded, yarı gerçek yarı animasyon görüntülerden oluşan, çoğunlukla rotoskop estetiğiyle ilerleyen fütüristik bir komedi. Öte yandan awesomenessness kurucularından, yönetmen ve sanatçı Kalle Hellzén, Linkedin’de yaptığı paylaşımda bunun bir komedi şovundan daha fazlası olduğunu belirtmiş. “Bir doz gerçeklerden kaçış ve muhteşemliğin simyasına dair bir ön gösterim. Tescilli otonom sürecimiz bu yolculukta vazgeçilmez bir kohort oldu. İnsan dehasının makine hassasiyetiyle iç içe geçtiği, düşünce hızında doğaçlama bir tiyatro hayal edin. Son sürat giden hızlı ve çok eğlenceli bir akış. İlerledikçe kendimizi makinelerin yardımıyla bir şov üretmenin ötesinde, makinelerle iş birliği içinde yeni bir yolla üretim yaparken bulduk.

“Prodüksiyon öncesi kazandan post prodüksiyonun son fırça darbelerine kadar heyecan verici bir yolculuk içindeyiz ve bunun ortasında insan ruhu var. Yaratılışın kendisi kadar yaratmanın verdiği keyif de bir hazine. Bir şe Kalpler yatırıldığında, iş canlanır. Yapay zekaya ihtiyacımız var ama yapay zekanın bize daha çok ihtiyacı var. Birlikte harikalar yaratıyoruz.”

Fully Loaded yukarıda da bahsettiğim gibi Amsterdamlı ajans awesomenessness’ın imzasını taşıyor. Kalle Hellzén, yaratıcı ekibi ve iş birliği yaptıkları/destek aldıkları şirketleri; Gregg Clampffer, Dinahmoe AB, Iván Domingo Berenguer, Thomas Kornmaier ve D-ID şeklinde sıralayarak teşekkür etmiş.

Tanıtım filmini buradan da izleyebilirsiniz.

Görsel: Fully Loaded