Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2023’te Ödül Alan İlk İşler

Cannes Lions 2023’te Ödül Alan İlk İşler

Cannes Lions 2023'te Health & Wellness, Outdoor, Pharma, Print & Publishing ve Radio & Audio kategorilerinin kazananlarına göz atıyoruz.

19 Haziran’da başlayarak 23 Haziran’da sona erecek olan Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions‘ın ilk kazananları belli oldu. Health & Wellness, Outdoor, Pharma, Print & Publishing ve Radio & Audio kategorilerinde ödüle layık görülen isimler dün geceki törende açıklandı. Ermenistan ve Nijerya, ilk defa bu yıl birer Cannes Lions ödülünün sahibi oldu. 1938 başvuru alan Outdoor kategorisinde ödüllendirilen 59 çalışmanın 9’u Altın, 19’u Gümüş ve 30’u Bronz ödülü aldı. 814 başvuru alan Print & Publishing kategorisinde 26 iş ödüle layık görülürken, Radio & Audio kategorisinde 715 başvurunun 22’si ödül kazandı.

Bu yıl 70.’si gerçekleştirilen ve 26 bin 992 başvuru alarak geçtiğimiz yıla kıyasla ilginin arttığı organizasyonda, Türkiye’den iki iş de kısa listede yer alıyor. BirGün Gazetesi’nin TBWA\İstanbul imzalı “#BirTerslikYokMu?” açıkhava kampanyası “Media” kategorisinde; Wunderman Thopmson Türkiye imzalı “Is That Heinz?” çalışması ise “PR”, “Creative B2B ve “Brand Experience & Activation” kategorilerinde kısa listede bulunuyor.

Şimdi gelin Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali 2023’te Health & Wellness, Outdoor, Pharma, Print & Publishing ve Radio & Audio kategorilerinin kazananlarına birlikte göz atalım:

Kategori: Health & Wellness

Grand Prix
Reklamveren: Partners Life
Kampanya: The Last Performance
Ajans: Special Group Sydney

Kategori: Pharma

Grand Prix
Reklamveren: Eurofarma
Kampanya: Scrolling Therapy
Ajans: Dentsu Creative Buenos Aires / Dentsu Creative New York / Dentsu Creative Chicago

Kategori: Outdoor 

Grand Prix
Reklamveren: British Airways
Kampanya: A British Original
Ajans: Uncommon Creative Studio

Kategori: Print & Publishing

Grand Prix
Reklamveren: AnNahar Newspaper
Kampanya: Newspapers Inside The Newspaper Edition
Ajans: Impact BBDO

Kategori: Radio & Audio

Grand Prix
Reklamveren: Skinny
Kampanya: Phone It In
Ajans: Colenso BBDO

Görseller: Cannes Lions, Twitter, Youtube