Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2022’de Türkiye’ye 2 Aslan [Cannes Lions 2022]

Cannes Lions 2022’de Türkiye’ye 2 Aslan [Cannes Lions 2022]

Türkiye, Cannes Lions 2022'den Design ve Health & Wellness kategorilerinde 2 Bronz Aslan ile döndü.

Bu yıl 20-24 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Cannes Lions 2022, pandemi nedeniyle sekteye uğrayan iki senenin ardından bu sene ilk defa fiziksel bir organizasyonla geri döndü. Yaratıcı endüstrinin bu en önemli yarışmalarından birine bu yıl 87 ülkeden toplam 25,464 başvuru geldi.

Cap The Tap ve Supradyn Hafıza Testi eve birer Bronz Aslan ile döndüler

Cannes Lions 2022’den ödülle dönen ilk iş Supradyn Hafıza Testi (Memory Test) oldu. MullenLowe Londra / MullenLowe Istanbul imzalı iş, toplumsal cinsiyet rolleri ve bu alandaki kalıplara yaptığı göndermelerle jürinin beğenisini kazandı. Asıl odağın bildiğimiz anlamdaki “hafıza” olmadığı bu test, Health & Wellness kategorisinde Bronz Aslan ile ödüllendirildi.

Yarışmanın 2. gününde Design kategorisinde Bronz Aslan’a layık görülen işlerden biri de Havas Turkey’in Reckitt Finish için tasarladığı Cat The Tap kampanyası oldu. Son derece yalın ve fonksiyonel bir iş olan Cap The Tap, Finish ürün şişelerinin kapaklarını musluk suyunun debisini ayarlamak ve su tasarrufu yapmak üzere yeniden tasarlıyor. Cap The Tap kampanyası influencer entegrasyonları ile, markanın sahiplendiği iklim ve su krizi konularına da katkı sağlıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü sonlanan yarışmada ülkemizden ödül kazanan bu iki işin yanı sıra, BluTV’nin ilk iç yapım dizisi “İlk ve Son” ise “Terapist-Yorum” özelliğiyle Radio & Audio kategorisi kısa listesinde yer almaya hak kazanmıştı.

Görsel: YouTube, Cannes Lions Press Portal