Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2022’den Türkiye’ye İlk Ödülü Supradyn Hafıza Testi Getirdi

Cannes Lions 2022’den Türkiye’ye İlk Ödülü Supradyn Hafıza Testi Getirdi

Cannes Lions 2022'den ülkemize ödül getiren ilk iş, Health & Wellness kategorisindeki Supradyn Hafıza Testi oldu.

Bu yıl 20-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali kapsamında, birbirinden etkileyici işler ödüllendirilmeye devam ediyor. İşte bu etkileyici işlerden biri de festivalin bu seneki ayağından ülkemize gelen ilk ödülün sahibi Supradyn Hafıza Testi (Memory Test) oldu. Bir sonraki gece Türkiye’ye gelen 2. Bronz Aslan ise Havas Turkey imzalı Cap The Tap‘e gitti.

MullenLowe Londra / MullenLowe Istanbul imzalı iş ön yargıların üzerine gidiyor

İlk bakışta sıradan bir hafıza testi izlenimi veren iş, izleyenleri ters köşeye yatıran akıllıca bir kurguya sahip.  Çünkü MullenLowe Londra / MullenLowe Istanbul imzası taşıyan bu testte, aslında hafızaların değil ön yargıların ne kadar güçlü olabileceğine odaklanıyoruz.

Supradyn Hafıza Testi’nde özetle testi uygulayanlara, spordan siyasete, bilimden eğlenceye kadar farklı alanlarda tanınmış isimler soruluyor ve akıllarına gelen ilk seçeneği düşünmeleri isteniyor. Sonuç olarak testi uygulayanlar hafızalarının ne kadar güçlü olduğunu öğrenmeyi beklese de test sonucu aslında ön yargıların kararlarımızda ne derece etkili olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü testi uygulayan her 10 kişiden 4’ünün yanıtlarında kadınlar hiç yer almıyor.

Kısacası toplumsal cinsiyet ayrımcılığını ve bu konudaki yanlış kök inançları istatistikler ve verilerle vurgulamak yerine daha etkili bir yol tercih eden kampanya, hem farkındalık yaratıyor hem de alt metinlerinde Supradyn’in hafıza güçlendirici etkilerine de tatlı göndermeler yapıyor ve böylece Health & Wellness kategorisinde aldığı Bronz Aslan’ı sonuna kadar hak ediyor.

Ajans: MullenLowe Londra / MullenLowe Istanbul
Reklamveren: Supradyn
Kategori: Health & Wellness
Ödül: 1 Bronz Aslan

Görsel: YouTube, Cannes Lions Press Portal