Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple, Cannes Lions’da Yılın Yaratıcı Reklamvereni Seçildi [Cannes Lions 2019]

Apple, Cannes Lions’da Yılın Yaratıcı Reklamvereni Seçildi [Cannes Lions 2019]

Apple, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Creative Marketer of the Year ödülünün 2019 yılı kazananı oldu.

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde Creative Marketer of the Year (Yılın Yaratıcı Reklamvereni) ödülünün bu yılki sahibi Apple oldu. 1992 yılından bu yana verilen ödüllerde Apple ilk kez bu ödülü kazanmış oldu.

Geçtiğimiz sene Creative Marketer of the Year ödülünü teknoloji ve yaratıcılığı birleştiren iletişim çalışmaları ile Google kazanmıştı. Bu zamana kadar Burger King, Coca-Cola, IKEA, Samsung, Heineken, Mars, McDonald’s ve Unilever gibi markalar bu ödülü kazandı. Ödüle ilk defa layık görülen Apple için şirketin pazarlama iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Tor Myhren, muazzam bir gurur ve mahcubiyet yaşadıklarını ifade etti. Tüm yaratıcı insanların yakından takip ettiği ödül töreninde böyle bir ödül almanın önemine vurgu yapan Myhren, günün birinde bu insanların Apple bünyesinde çalışma ihtimali olabileceğini söyledi.

Apple, geçtiğimiz yıl düzenlenen ödül törenince Brand Experience & Activation ve Titanium kategorilerinde ödül kazanan şirket olmuştu. TBWA/Media Arts Lab tarafından hazırlanan ve Spike Jonze yönetmenliğinde çekilen Welcome Home reklam filmiyle de Entertainment Lion for Music kategorisinde Grand Prix kazanan şirket, bu ödüllerin yanında geçtiğimiz sene 10 farklı kampanyada toplam 22 ödüle laik görülmüştü.

Bu sene kazanılan Creative Marketer of the Year’ı önceki senelerde kazanılan ödüllerden ayıran bir durum var. Bu sene kazanılan ödül şirketin yaptığı tüm projeleri kapsıyor. Tor Myhren’a göre Apple şirketi pazarlamasına yön veren temel ilkeleri değiştirmezken, basitliği ve yaratıcılığı ön plana çıkararak daha çok yaratıcı insana ulaştı. Creative Marketer of the Year ödülü 17-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek festivalin öncesinde açıklandı. Ödülü 21 Haziran’da gerçekleştirilecek ödül töreninde Apple adına Tor Myhren alacak.

Görsel:Youtube