Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minimalist Hayvan Figürlerine Dönüşen Mimari Planlar

Minimalist Hayvan Figürlerine Dönüşen Mimari Planlar

İtalyan mimar ve illüstratör Federico Babina, PLANIMAL adlı yeni illüstrasyon serisinde mimari planları minimalist stilde hayvan figürlerine dönüştürdü.

Federico Babina, sürekli takipte olduğumuz ve projelerini sık sık burada paylaşmaktan heyecan duyduğumuz bir isim. Özellikle mimariyi başka alanlarla ilişkilendirdiği işleriyle tanınıyor. Şimdiye kadar mimariyi; masallarla, usta ressamların stilleriyle, Kama Sutra’yla ve şiirlerle anlattı. Mimarinin dışına çıkarak başka temalarda da işler yaptı. Sanat akımlarından ve sanat türlerinden fontlar türeterek bir alfabe yarattı, dünya şehirlerini bu şehirlerin önemli ikonlarıyla harmanladı, usta yönetmenlerin filmlerinden sembollerle portrelerini çizdi. Şimdi de yine mimariye odaklanan en yeni çalışması olan PLANIMAL ile karşınızdayız.

25 mimari plan, PLANIMAL ile hayvan figürüne dönüştü

Bir bina veya kat planını anlamak herkes için kolay olmayabilir. İtalyan mimar ve illüstratör Federico Babina, PLANIMAL serisinde bu mimari planlara başka bir gözle bakmayı, hayal gücünü ön planı çıkarmayı öneriyor. Nasıl mı? 25 farklı mimari planını, sevimli hayvan figürleri şeklinde yorumlayarak! PLANIMAL ev, müze ve kilise planları da dahil farklı türden yapıları içeriyor. Yapılar; balina, zürafa, maymun, tilki, domuz, koala, panda, kutup ayısı, aslan, gergedan, boğa, at, baykuş, tavşan, timsah, kurt ve kaplumbağa gibi farklı türden hayvanlara dönüşmüş. Serideki 25 illüstrasyonun tamamına buradan göz atabilirsiniz.

Federico Babina dünyayı bir çocuğun gözüyle yeniden keşfetmeye çalışan bir çizer. Çünkü Babina’ya göre çocuklar, yetişkinlerin aksine deneyimlerin şartlandırmalarına kapılmıyor ve dünyayı tamamen kalıpların dışında özgür bir bakışla görebiliyor.

Federico Babina’nın çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı, YouTube kanalı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

PLANIMAL PLANIMAL PLANIMAL

Görsel: Federico Babina
Manşet görseli düzenlenmiştir.