Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâlı Robotlar Tribünlerde

Yapay Zekâlı Robotlar Tribünlerde

Yakında gösterime girecek olan bilim kurgu filmi “The Creator”, Amerikan Ulusal Futbol Ligi maçında boy gösteren robot karakterlerle tanıtıldı.

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi’nin yönetmeni Gareth Edwards’ın yeni filmi The Creator (Yaratıcı), 29 Eylül’de gösterime girecek. Gareth Edwards ve Chris Weitz tarafından yazılan bir senaryoya sahip olan bilim kurgu aksiyon gerilim filmi, insanların ve yapay zekânın savaş halinde olduğu bir gelecekte geçiyor. Gösterim için geri sayım devam ederken, filmdeki atmosferden bir kesit, SoFi Stadyumu’nda yapılan Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL/National Football League) maçına taşındı.

the creator nfl tanitim

Stadyum ekranında da gösterildiler

Robotlar, Los Angeles Chargers ve Miami Dolphins arasındaki maçta, bazı seyirciler tarafından fark edilmiş. Başlıkları, gri tulumlarıyla ve pek de cana yakın görünmeyen duruşlarıyla dikkat çekiyorlar. Videolara bakılırsa genel olarak tribünlerde olup bitenleri gözlemlemişler. Robotlar ayrıca stadyum ekranında da gösterilmiş. Sosyal medyada bunların kostüm giymiş oyuncu mu yoksa gerçek robot mu olduğu tartışılıyor – bu konuda resmi bir açıklama da mevcut değil. Ayrıca sosyal medyada “bizi gelecekte olacaklara şimdiden alıştırıyorlar, durumu normalleştiriyorlar” şeklinde yorumlar da çok sık yapılmış.

Maçta robotların yanında oturan bir izleyici, aşağıdaki tweet’i atmış:

Aslında bu, Disney’in bir filmi tanıtmak için SoFi Stadyumu’nu ilk kullandığı kampanya değil. Geçen yıl bir Los Angeles Rams maçı sırasında “Avatar: The Way of Water”ın fragmanını tanıtmak için de stadyum ekranı kullanılmıştı.

Hollywood Park’taki SoFi Stadyumu, Amerika’nın eğlence endüstrisinin merkezine yakın konumu nedeniyle film tanıtımı için ideal bir alan olarak görülüyor. The Creator’ın tanıtımının, SAG-AFTRA ve Amerika Yazarlar Birliği’nin Hollywood’da yayın hizmetlerinden gelen tazminat eksikliğinden ve yapay zekanın yaratıcı çalışanlara yönelik tehdidinden kaynaklanan gerginlik nedeniyle işçilerin grevde olduğu bir dönemde gerçekleştirilmesi de gözlerden kaçmayan bir ayrıntı.

Görsel: Wealth, The Sporting Tribune