Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karmaşık Geometrik Şekiller Çizen Minik Robotlar

Karmaşık Geometrik Şekiller Çizen Minik Robotlar

Birbirleriyle ve çevreyle etkileşime giren minik robotların yer aldığı kısa animasyon filmi veri görselleştirme yönteminin bir araştırması sonucunda ortaya çıkıyor.

Medya sanatçısı ve yönetmen Maxim Zhestkov, gerçeklik algısıyla oynayan ve duyuları harekete geçiren dijital işleriyle biliniyor. Çalışmalarında doğadan ilham alıyor ve fiziksel gerçekliği paralel bir dijital evrende bozarak gerçekliğe yeni bir boyut katıyor. Hayal gücünün ve fiziğin birleştiği noktada büyüleyici animasyonları ve dijital tasarımlarıyla sanatı, tasarımı ve teknolojiyi tek bir potada eritiyor. Daha önceleri Google, Adidas, Samsung, BMW ve Adobe gibi markalarla çalışan sanatçı, deneysel animasyon filminde endüstriyel tasarım ile fiziği buluşturuyor. Maxim Zhestkov’un Bots isimli kısa animasyon filmi sanatçının daha önceden beslenmiş olduğu yapay zeka, fizik, doğa ve yaratıcılığa vurgu yapıyor.

Zıplayan ve hareket eden minik robotlar kendi küçük evrenini yaratıyor

Media.Work’ün yapımcılığını üstlendiği kısa film evrimleşerek sanat becerilerini geliştiren minik robotların atlayarak, zıplayarak ve form değiştirerek ortaya çıkardığı şekiller üzerinden yükseliyor. Dijital bir evrendeki bir grup minik robotun gizli yaşamına bakış atan animasyon aslında veri görselleştirme yöntemlerinin araştırması olarak başlayan bir projenin sonucunda ortaya çıkıyor. Yapay zekanın evrimine, robotların zihinlerine ve bedenlerine odaklanan proje; doğa, bilim ve yaratıcılık arasındaki bağlantıyı ön plana koyuyor.

Her birinin kendi davranışı ve karakteri olan robotlar, birbirleriyle ve çevreyle farklı şekillerde etkileşime giriyor. Botların kimisi küçük kimisi büyük. Bazen evrimsel bir yaklaşım sunarak büyüyüp gelişirken bazıları ufalıp daha minik hale geliyor. Hızlı hareket eden, yavaş çalışan ve karmaşık hareketler yapan minik robotlar yaşadıkları evrende minik izler bırakarak evrim hakkında bir hikaye sunuyor. Araçları kullanarak evrimleşen robotlar birlikte çalışarak kendi küçük evrenlerini daha anlamlı hale getiriyor. Botlar tarafından çizilen bu karmaşık, rastgele ve kaotik çizgiler matematiksel diyagramları hatırlatıyor.

Künye

Yaratıcı Yönetmen: Maxim Zhestkov, Igor Sordokhonov, Helge Kiehl
Tasarım ve Animasyon: Dmitriy Ponomarev, Denis Semenov, Sergey Shurupov
Sanat Yönetmeni: Dmitriy Ponomarev
Grafik Tasarım: Xenia Turubanova
Müzik: Toxe
Ses: Artyom Markaryan
Metin: Anna Gulyaeva

Görsel: Media.Work