Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Martı, Sosis ve Hayat

Martı, Sosis ve Hayat

Adnan Peer Mohamed, iki martı arasındaki sosis kapma yarışını konu alan kısa animasyonu Dead Meat ile izleyiciyi gülümsetiyor.

Hayatı iki dakikalık bir animasyonla anlatmak kolay değil. Bu kısacık sürede anlatacağınız bir hikaye ile izleyiciyi gülümsetmek ise ustalık işi. Adnan Peer Mohamed’in Dead Meat isimli animasyonu tüm bunları başarıyor. Filmin hikayesi basit görünse de, en zor şeyin basit olanı yakalamak olduğunu bir kez daha hepimize hatırlatıyor.

Bu sosis ne sana ne de bana kalmaz!

Filmin başkahramanı bir martı ve film bu sevimli karakterin, güneşli bir günde sokakta yürüdüğü sahneyle açılıyor. Yerdeki çöplerin arasından geçerken, gerçekten karnını doyurabileceği bir şeyler arıyor ve olur olmaz şeyleri yemeye kalkışıyor. En sonunda bir sosis buluyor. Ancak sosise talip olan bir başka martı daha olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kısa bir sosis kapma yarışı yaşanıyor. Bu sırada martıların jest ve mimikleri gerçekten komik. Tek başına bu mimikler bile insanı gülümsetmeye yetiyor. Hatta bu kovalamaca sırasında, insanların hırslarına ve küçük hilelerine de iğnesini batırıyor film. Kapanış sahnesinde ise izleyiciyi trajikomik bir sürpriz bekliyor.

dead meat

Dead Meat’in yaratıcısı, Vancouver Film Okulu öğrencisi Adnan Peer Mohamed. “Uzun zamandır insanları kıkır kıkır güldüren ve tuhaf bir şekilde neşelendiren bir animasyon yapmak istiyordum çünkü herkes bazen sersemleşiyor ve herkesin kalbinde tuhaf bir şeye gülebilecek bir yer olduğunu hissediyorum.” diyor sanatçı.

Ses tasarımı Rob Woods ve Matthew Thomas tarafından yapılmış. Başkahramanımız, Viktorija Sipilova tarafından modellenmiş, rigging ise Kamila Bianchi tarafından gerçekleştirilmiş. Film Vimeo’da da Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Adnan Peer Mohamed’in yeni projelerini Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo