Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayalet Köpekler

Hayalet Köpekler

Joe Cappa kara mizahla paranormal korkuyu harmanladığı "Ghost Dogs" isimli kısa animasyonunda, tuhaf bir köpek hikayesi anlatıyor.

Hayvan sahiplenmenin ne kadar erdemli bir şey olduğuna sıkça dikkat çekiliyor. Tabii bu, biz insanların gözünden öyle. Satın almak ya da sokaklarda hasta olup ölmelerine izin vermek yerine onları sahiplenerek hayatlarını kurtardığımıza inanıyoruz. Peki onlar ne hissediyor? Seçenekleri olsaydı sahiplenildikleri aileyle bir apartman dairesinde yaşamayı gerçekten isterler miydi? Özgürlükleri kısıtlanıp evde 4 duvar arasına kapatılmaları, yürüyüşe çıkarıldıkları ana kadar tuvalet ihtiyaçlarını tutmak zorunda olmaları gibi bazı durumlar gerçekten beni çoğu zaman düşündürmüştür. Joe Cappa’nın Ghost Dogs isimli kısa animasyonu, bu soru işaretlerini daha da öteye götürerek talihsiz bir köpeğin bir evdeki ilk anlarından kesitler sunuyor.

ghost dogs

İnsansı köpeklerin hayaletleriyle dolu bir evde yaşamak

Vimeo’da 2 hafta önce yayına giren ve Staff Pick seçilen 10 dakikalık film, çizgi tadı çok hoş olan 2B bir animasyon. Çizgiler ve karakter stili, filmin ruhunu ve hikayesini çok iyi yansıtıyor. Joe Cappa filmde, sokaktan kurtarılıp sahiplenilmiş şirin bir köpeğin korku filmi tadındaki yaşantısından bir kesit gösteriyor. Bu köpecik tam olarak neyin içinde olduğunu bilmeden perili ev gibi bir yerde dolanıp duruyor. Kimi zaman robot süpürgeyle göz göze geliyor kimi zaman da hayalet olarak gezinen bir köpek sürüsünü görüyor. Seçeneği olsaydı muhtemelen o evde yaşamayı istemezdi.

Film, kara mizahla paranormal korku türü arasında melez bir noktada duruyor. Başroldeki köpek çamaşırhaneye kapatılmış. Boynunda kurdelesi, yeni ailesiyle tanışmayı bekliyor. Daha onu sahiplenenler ortaya çıkmadan önce işler garipleşmeye başlıyor. Ev sahibinin önceki köpekleri, mutasyona uğramış antropomorfik (insan biçimli) hayaletler olarak hala evde geziniyor. Duvarlardan geçiyorlar, ortalığı karıştırıyorlar ve evin yeni sakinine bir takım oyunlar yapıyorlar. Film bir köpeğin gözünden olayı aktarıyor ve köpekler için hayaletlerin korkutucu değil de daha çok merak uyandırıcı olduğunu gösteriyor. Filmin en korkunç yanı ise ev sahipleriyle ilgili gerçeklere dair ipuçları sunulan son sahneler. Bu kısımlardan bahsedip sürprizini kaçırmak istemem. En iyisi “iyi seyirler” deyip, sizin yorumlarınızı almak.

Özenle biriktirdiğimiz diğer animasyon keşiflerimize buradan göz atabilirsiniz.

ghost dogs

ghost dogs

ghost dogs

Görsel: Vimeo