Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neon Aydınlatmalarla Hırsızlara Evde Kimse Yok Mesajı

Neon Aydınlatmalarla Hırsızlara Evde Kimse Yok Mesajı

Güvenlik sistemleri şirketi Sector Alarm, Åkestam Holst imzası taşıyan kampanyada güvenlik sistemlerini alışılmadık bir şekilde tanıtıyor.

Yeni yıl tatili kültürden kültüre değişse de 1 haftaya yayılıyor. Bir hafta olmayan ülkelerde bile yeni yıl hazırlığı, hareketliliği derken o hafta tatil gibi geçiyor. Hal böyle olunca uzun vadeli planlar yapmak veya başka bir ülkeye giderek tatili değerlendirmek de mümkün oluyor. Evde kimse kalmadığı için evinizin hırsızlıklara karşı güvenli olup olmadığı konusunu da önceden düşünmüş olmanız gerekiyor. Evlerin hırsızlıklara karşı güvenli olduğunu belirtmek isteyen Sector Alarm, bunun için dikkat çekici bir kampanya yarattı.

Åkestam Holst imzası taşıyan kampanya için, izlenen alarm sistemlerini tanıtmanın çarpıcı bir yolu tercih edildi. Reklam panolarına benzer bir şekilde yılbaşı ışıklarıyla aydınlatılan evler, Sector Alarm güvenlik sistemlerine sahip ve evlerin güvenliği uzaktan takip ediliyor.

Hırsızların dikkatini çekmek için evde kimsenin olmadığını vurgulamak adına oluşturulan proje, evi soymayı düşünen hırsızlara bunu düşünme bile mesajı veriyor.

Evde kimse yok

Sector Alarm güvenlik sistemlerini alışılmadık bir şekilde tanıtan bu kampanyanın reklam filminde, önce kimsenin olmadığı ıssız bir evin giriş kısmını görüyoruz. Ardından kameralar mutfağa çevriliyor. Bu sahnelerde, beyaz renkli fontlarla yazılan, filme dair açıklamalara yer veriliyor. Ardından sahibi tatile giden evi dışarıdan görüyoruz. Karanlık bir sokağın ortasında duran evde, önce Yılbaşı için evde yokuz lambaları  sonra Evde kimse yok, Sector Alarm tabelaları da aydınlatılıyor. Son olarak bütün evi reklam panolarına benzer şekilde aydınlatılmış olarak görebiliyoruz.

Åkestam Holst imzasıyla Sector Alarm için hazırlanan reklam filmi Stockholm’de, şehrin dışında yer alan bir evde çekilmiş. Evin dış hatları beyaz neon aydınlatmalarla ışıklandırılırken, verilmek istenen mesajın bulunduğu tabelaları ön plana çıkarmak için pembe tonlardaki neonlar kullanılmış. Ayrıca evin boş olduğu mesajını veren bu aydınlatmalar yalnızca #NoWorries kampanyasının bir parçası değil. Müşterilerin talep etmesi halinde Sector Alarm, neon aydınlatma hizmetini gerçekten uyguluyor.

Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Åkestam Holst’den Metin Yazarı Petter Nylind, İsveç’te yılbaşı aydınlatmalarının o kadar yaygın olarak kullanılmadığını ve bu yüzden gerçekten göze çarptığını ifade ediyor.

Reklamveren: Sector Alarm
Ajans: Åkestam Holst
Metin Yazarı:  Petter Nylind

Görsel: Vimeo