Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Başkasının Evi Ol

Bir Başkasının Evi Ol

IKEA, Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi ile Mücadele Günü’nde yayınladığı reklam filminde toplum içinde ayrımcılığa uğrayanlara ve güvende hissedemeyenlere dikkat çekiyor.

Zorunlu karantina birçoğumuza evimizin ne kadar güvenli olduğunu öğretti. Evlerimizin güvende hissedebileceğimiz, sevebileceğimiz ve sevinebileceğimiz bir yer olduğunun farkına vardık. Ancak bazılarımız için dört duvar her zaman kendini evde hissetmek için yeterli olmuyor. LGBTİ+ topluluğundan insanlar zorunlu izole hayat yaşayıp ayrımcılığa maruz kalabiliyor. IKEA bu nedenle herkesin kendini evinde hissetmeye hak ettiğini söyleyerek LGBTİ+ topluluğuna destek veren küresel bir kampanya başlattı.

Homofobi, bifobiye ve transfobiye karşı duruş

IKEA 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi ile Mücadele Günü’nde gerçekleştirdiği kampanya ile müşterilerini ve çalışma arkadaşlarını evinde hissetmesi için çağrıda bulunuyor. Marka, We Are Social Milan tarafından hazırlanan #BeSomeonesHome etiketli reklam filmi ile homofobi, bifobi ve transfobiye karşı duruyor.

IKEA sevdiğinle ev paylaşmak için hiçbir şey engel değil mesajı veriyor

Ajans, ev kelimesini güvenli ve korunaklı bir alanda olmanın metaforu olarak kullanırken sıcak bir yuvaya sahip olmanın birinci önceliğinin sevgi olduğunu gösteriyor. Herkesin kendisini özgür hissedebildiği, kendine alan açabildiği yeri ev olarak tanımlıyor. Sevdiğinizle bu evi paylaşmak için hiçbir şeyin engel olmaması gerektiğini hatırlatıyor.

IKEA, Be Someone’s Home kampanyası ile 2020 yılında bu ayrımcılığa maruz kalan herkese kucak açıyor. Tüm cinsiyetlerin ve kimliklerin kabul görmesi gerekliliğine dikkat çekiyor.

Künye

Müşteri: IKEA
Ajans: We Are Social Milan
İdari Yaratıcı Yönetmen: Alessandro Sciarpellett
İdari Yaratıcı Yapım Yönetmeni: Daniele Piazza
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Chiara Giannuzzi
Kıdemli Yaratıcı: Camilla Vanzulli
Editör: Sergio Giussani
Yaratıcı: Lorenzo Canazza
Sanat Yönetmen: Giulia De Chirico
Grup Hesap Yöneticisi: Francesca Feller
Kıdemli Hesap Yöneticisi: Mirco Bertola
Strateji Başkanı: Bruno Tecci
Prodüksiyon: We Are Social Studios
Yapımcı: Giulia Camera
Video Editör: Andrea Grieco, Diana Borinato

Görsel: YouTube, adsoftheworld